Nintendo

Super Smash- og Splatoon 2-fans gjør opprør mot Nintendo

Nintendo

Nintendo har måttet tåle ekstra mye pepper fra fans i det siste. Spesielt har Super Smash-utøvere rettet mye kritikk mot selskapets håndtering av enkelte online-turneringer, og nå har også Splatoon 2-spillerne kastet seg på.

Fra Smash til Splatoon

Splatoon 2.
Nintendo

Det hele begynte med at Nintendo fikk stoppet Super Smash Bros. Melee-turneringen The Big House, som på grunn av pandemien måtte foregå online i år. Derfor hadde arrangørene valgt å benytte seg av en modifikasjon for å legge bedre til rette for spilling på nett, men det ville ikke Nintendo ha noe av.

Selskapet truet med å gå rettens vei dersom The Big House ikke føyet seg, og det hele endte med at turneringen ble avlyst. Ikke overraskende var Smash-fans mindre fornøyde med Nintendos oppførsel, og for å vise solidaritet bestemte flere Splatoon 2-spillere seg for å gjøre opprør.

Som Twitter-bruker og turneringsarrangør «Slimy» forteller, valgte en stor del av deltakerne i en offisiell Splatoon 2-turnering seg for å bruke navn som «FreeSmash» eller «FreeMelee». Referansene til The Big House-konflikten falt tilsynelatende ikke i god jord hos Nintendo, som droppet sin planlagte direktesending av turneringens siste dag.

Arrangerte egen turnering

Hvorvidt lagnavnene var det som påvirket Nintendos beslutning er uvisst. I en uttalelse Kotaku har fått tak i skriver en representant for turneringen at det var uventede utfordringer som kom i veien for den planlagte sendingen.

Spillerne nølte imidlertid ikke med å ta all æren for avgjørelsen, og uten støtte fra Nintendo bestemte finalelagene seg for å kjøre sitt eget løp. I stedet for å delta på finalen opprettet Splatoon-gjengen sin egen turnering, kalt The Squid House.

Turneringen ble slengt opp i all hast, men takket være bidrag fra fans og seere endte premiepotten på over 200 000 kroner. I tillegg samlet turneringen inn drøye 26 000 kroner til veldedighet. Som Slimy skriver var dette den største premiepotten for en Splatoon 2-turnering arrangert i vesten.

Nintendo har foreløpig ikke kommentert saken.

LES OGSÅ: Forbrukerrådet ber Nintendo Switch-eiere melde fra om Joy-Con-problemer »

Siste fra forsiden