SWAT-inspirert taktikkspill ute nå

Spark ned dørene, redd gislene og ta rotta på skurkene.

Killhouse Games

Door Kickers er et taktikkspill der du styrer en gjeng fra politiets spesialstyrker. Poenget er å bryte seg inn i ulike bygninger, der du må redde gisler, desarmere bomber og så videre. Bygningene er ofte fulle av banditter og terrorister som må uskadeliggjøres.

Lanseringstrailer.

Spillet foregår i sanntid, men ordrene gir du i pausemodus. Du ser det hele ovenfra, og planlegger politifolkenes bevegelser til minste detalj. Når du er fornøyd lar du tiden gå, og finner ut hvor gode ordrene dine var i praksis. Heldigvis kan du når som helst stanse handlingen og endre ordrene.

Realistisk taktikk

For å lykkes må du koordinere styrkene dine og ha kontroll på alle potensielle angrepsvinkler. Spillet skal være realistisk, og det skal ikke mye til å ta livet av soldatene dine. Men selv om spillet har en høy vanskelighetsgrad, tar det ikke lang tid å fullføre et oppdrag når alt går perfekt for seg.

Store greier. (bilde: Killhouse Games).

Door Kickers har vært i «early access» i cirka ett år, og nå har utviklerne kommet frem til at det er klart for full lansering. Fullversjonen ble lansert denne uken, og har fått positive tilbakemeldinger av Steam-brukerne. Det er også tilgjengelig på GOG og Humble Store.

Spillere som allerede har kjøpt og testet den uferdige utgaven kan se frem til en kampanjemodus og et system som genererer dataskapte oppdrag. Det er også åtti frittstående oppdrag i spillet. Disse kan du spille i hvilken rekkefølge du vil, men de blir gradvis vanskeligere så det lønner seg å følge rekkefølgen de ligger i.

Konseptet minner litt om indie-perlen Frozen Synapse. Skaperne av det spillet er i full gang med et annet, og langt mindre voldelig, taktikkspill, som tidligere het Frozen Endzone. Nå heter det Frozen Cortex.

Siste fra forsiden