Taktisk fremtidssport i Frozen Endzone

Det neste spillet fra skaperne av kritikerroste Frozen Synapse.

Skaperne av det kritikerroste taktikk/strategispillet Frozen Synapse har annonsert sitt neste spill. Det heter Frozen Endzone, og i likhet med forgjengeren er det et turbasert spill med fokus på taktikk. I Frozen Endzone har imidlertid kuler og krutt blitt byttet ut med en ball.

Frozen Endzone dreier seg om en futuristisk robotsport inspirert av amerikansk fotball. To lag, hvert med fem spillere, møtes på en tilfeldig generet bane. Målet er å få ballen inn i motstanderens «endzone». Dette oppnår du ved å gi detaljerte ordre til spillerne dine mellom turene, mens spillet er i pausemodus. Når du er ferdig med å gi ordre får du se hvordan de utføres i praksis.

I tillegg til at hindringene på banen er tilfeldig genererte, er startsituasjonen også unik for hvert spill. Det vil si at utgangspunktet aldri er det samme, og du kan ikke starte spillet med innøvde standardtrekk.

Spillet vil komme med både flerspiller og enspillerkampanje. I enspillerdelen blir det mulig å modifisere spillerne dine underveis i kampanjen, ved hjelp av oppgraderinger. Utgiverne vil imidlertid at du skal tenke nøye over disse oppgraderingene, så det vil være få av dem for hver spiller, og effektene vil være store.

Utviklerne ønsker at flerspillerdelen skal være så balansert og konkurransefokusert som mulig, så i den delen av spillet er det ingen slike oppgraderinger.

Britiske PC Gamer har kjørt et stort intervju med skaperne av Frozen Endzone, hvor du kan finne mengder av informasjon om spillet. Du kan også stemme på det på Steams Greenlight-tjeneste.

Lanseringen vil etter planen finne sted neste år.

Les også: Intervju med Frozen Synapse-skaperner: – Strategispill har blitt tøysete
Les også: Samleartikkel: Fire godbiter på nettet (inkludert Frozen Synapse)

Siste fra forsiden