Switch får et Pokémon-rollespill i høst, men ikke det fans har ventet på

Spillet kombinerer Pokémon Yellow og Pokémon Go.

Det første Pokémon-rollespillet for Nintendo Switch ankommer hybridkonsollen til høsten. Det kunngjorde The Pokémon Company natt til onsdag.

Pokémon: Let's Go kommer i to utgaver.
The Pokémon Company

På en pressekonferanse avholdt i Tokyo trakk selskapet sløret av Pokémon: Let's Go, som blir tilgjengelig i to varianter – Pokémon: Let's Go, Pikachu og Pokémon: Let's Go, Eevee. Begge lanseres 16. november i år, bekreftet utvikleren.

Pokémon Yellow møter Pokémon Go

Med en drøyt tre minutter lang trailer – som du kan se over – viste The Pokémon Company hva fans kan vente seg når serien omsider gjør sin rollespilldebut på Nintendo Switch.

Pokémon: Let's Go er basert på GameBoy-spillet Pokémon Yellow fra 1998, og byr på møter med førstegenerasjonsmonstre i Kanto-regionen. Akkurat som i det 20 år gamle spillet vil din første Pokémon – enten Pikachu eller Eevee, basert på hvilken versjon du velger – følge etter deg hvor enn du går.

Foruten settingen og historien er det riktignok flere store forskjeller mellom Pokémon Yellow og Pokémon: Let's Go. Spillet henter nemlig nemlig også inspirasjon fra Pokémon Go, spesielt knyttet til måten man fanger nye lommemonstre på.

Spillere kan koble seg opp mot Pokémon Go, og til og med overføre monstre fra mobilspillet.
The Pokémon Company

I stedet for å svekke beistene i kamp, for så å fange dem, bruker Pokémon: Let's Go akkurat samme fangstsystem som mobilspillet. Ved å svinge Joy-Con-kontrolleren, kaster man en Poké-ball som forhåpentlig fanger beistet på skjermen. Ivrige entusiaster kan alternativt gå til innkjøp av tilleggsutstyret Poké Ball Plus, en ballformet kontroller som lar deg både styre spillet og ta med monstrene dine ut på tur i den virkelige verden.

Ellers lover utvikleren muligheten for å overføre monstre man fanger i Pokémon Go til Pokémon: Let's Go – gitt at de er fra Kanto-regionen. Kamper kan fortsatt utkjempes mot andre trenere, og tilsynelatende mot gymledere for å vinne merker.

En annen nyvinning er muligheten for lokal flerspiller. Pokémon: Let's Go kan styres med bare én Joy-Con, slik at du når som helst kan ta med deg en venn når du skal ut på eventyr for å fange noen rare dyr.

Med andre ord er dette ikke den tradisjonelle rollespillopplevelsen Pokémon fans har ventet på, og som ble hintet til på fjorårets E3-messe. Via Twitter forteller The Pokémon Company at det neste hovedspillet i serien først ankommer Nintendo Switch i løpet av andre halvdel av 2019.

Lanserte også gratis Pokémon-spill

Se traileren for Pokémon Quest. (Video: Nintendo)
Les også
Anmeldelse: Pokémon: Let's Go, Pikachu!

Ved siden av Pokémon: Let's Go dro The Pokémon Company sløret av et annet spill basert på lommemonsteruniverset. Pokémon Quest er et gratisspill – med mikrotransaksjoner – som minner mest om et slags Minecraft.

Spillere får utforske en øy bebodd av blokke-Pokémon – eller Pokéxels – som jakter på skatter, mat og kamper. Monstrene kan fanges og ved å bygge opp basen sin kan man tiltrekke seg nye Pokémon. De firkantede beistene løper rundt på egenhånd, og spillere kan kun kontrollere dem ved å trykke på knapper som utfører ulike angrep.

Pokémon Quest er tilgjengelig nå for Nintendo Switch, og kommer til iOS og Android mot slutten av juni.

Siste fra forsiden