System Shock-utvikler til Valve

En av bransjens mest erfarne spillutviklere har fått ny jobb.

Valves PR-guru Doug Lombardi har bekreftet ryktene om at spillutviklerveteran Doug Church har fått en stilling hos selskapet.

Doug Church har vært i bransjen siden tidlig på nittitallet. Det første spillet han jobbet med var det banebrytende Ultima Underworld, som var det første rollespillet hvor du fikk navigere deg fritt gjennom tredimensjonale miljøer.

Ultima Underworld var et grensesprengende spill.

Church jobbet som programmerer på Ultima Underworld, og prosjektleder på Ultima Underworld II. Han var også prosjektleder på det ekstremt ambisiøse System Shock, som regnes som en forfar til spill som Deus Ex og BioShock. Senere hadde Church en finger med i spillet under utviklingen av nettopp Deus Ex, samt alle spillene i Thief-trilogien.

I de senere årene har Church jobbet med et spillprosjekt i samarbeid med Steven Spielberg og Westwood-veteran Louis Castle. Dette ble imidlertid kansellert av utgiver EA, fordi det visstnok var for ambisiøst.

Det er ikke kjent hva veteranutvikleren skal gjøre hos Valve, men med tanke på alle de klassiske førstepersons-spillene han har på rullebladet kan overgangen bli svært spennende.

Les også:

Siste fra forsiden