Take 2 kjøper Firaxis

Skaperne av det fabelaktige Civilization IV har nå blitt kjøpt opp av Take 2.

Firaxis ble startet i 1996 av Jeff Briggs, og i løpet av sin snart ti år lange historie har de laget spill som Alpha Centauri, Gettysburg, Pirates! og Civilization III og IV. Studioet er den daglige arbeidsplassen til spilldesigner Sid Meier, som er mannen bak de opprinnelige spillene i blant annet Civilization, Pirates! og Railroad Tycoon-seriene.

Civilization IV

Nå er det klart at Firaxis er i ferd med å bli en del av Take 2-imperiet (som blant annet inkluderer Rockstar Games). Take 2 er også eieren av Civilization-franchisen, som de kjøpte fra Atari tidligere i år. Firaxis sine spill vil i fremtiden gis ut under 2K Games-merket.

Firaxis forteller at Take 2 har vært en svært god samarbeidspartner, og at de ser på dette oppkjøpet som en stor mulighet til å fortsette å lage flotte spill. Sid Meier kommenterer at han er spent over mulighetene til å skape nye ideer og produkter i samarbeid med Take 2, noe som forhåpentligvis betyr at vi ikke ender opp med en endeløs rekke Civilization og Pirates!-etterfølgere.

Take 2 forteller på sin side at de er svært imponert over talentet som befinner seg i Firaxis sitt studio, og at de ser på dette oppkjøpet som en mulighet til å skape innovative spill med masseappell. Firaxis gjorde seg nylig ferdig med Civilization IV, et spill du kan lese mer om i vår omtale (og som du gjør klokt i å kjøpe, helst i dag).

Siste fra forsiden