Take-Two fraråder aksjesalg

Ber aksjonærene vente

Take-Two fraråder aksjonærene å selge til EA, men flere analytikere mener de allerede har tapt kampen.

Take-Two har gitt ut en kortfattet pressemelding der de fraråder aksjonærene sine å selge til Electronic Arts, som i går bød 26 dollar per aksje i et forsøk på å kjøpe Take-Two mot selskapets vilje.

I pressemeldingen sin forteller Take-Two at de planlegger å studere Electronic Arts-tilbudet nøye, og komme med en offisiell anbefaling til aksjonærene sine innen ti arbeidsdager.

Hva skjer med spillnavn som BioShock om EA kjøper Take-Two?

Take-Two har tidligere gjort det klart at de tror selskapet går en lys fremtid i møte som uavhengig utgiver, og at de er overbevist om at aksjonærene vil tjene mer på å holde på eierandelene sine enn å selge til EA.

Flere finansanalytikere mener imidlertid at slaget er tapt for den New York-baserte utgiveren, og at det kun er et spørsmål om tid før oppkjøpet er et faktum.

– Vi tror EA-budet kommer til å lykkes, etter som Take-Two-aksjonærene vurderer og vektlegger risikoen for at EA dropper planene om de ikke oppnår en aksjemajoritet i Take-Two. Vi tror også at de vil øke budet om de ikke lykkes med å få majoriteten i første omgang, sier Stern Agee-analytiker Arvind Bhatia.

Han får støtte av Michael Pachter fra Webush Morgan, som mener et salg er uungåelig:

– Jeg tror Take-Two håper at et konkurrerende bud vil dukke opp. Dette er rimelig naivt, etter som hele verden har vært klar over EA-planene i 18 dager, og ingen interesserte har dukket opp.

Siste fra forsiden