Take-Two vil ikke pusse opp Grand Theft Auto-klassikerne bare for å tjene enkle penger

– Det må være spennende for spillerne.

Rockstar Games

De eldre Grand Theft Auto-spillene har så langt ikke fått de store oppussingene. Joda, noen porteringer av Grand Theft Auto: Vice City og Grand Theft Auto: San Andreas med enkle justeringer har dukket opp på PlayStation 4, men en større oppdatering har uteblitt så langt.

En liten oppussing av Vice City hadde ikke vært dumt.
Rockstar Games

Ifølge Take-Two-sjef Strauss Zelnick er det en grunn til at utvikler Rockstar ikke har kastet seg på oppussingsbølgen som vi har sett de siste årene. I et investormøte (via. GameSpot) ble han spurt om det var interessant å lage nyversjoner av Grand Theft Auto-spillene fra PlayStation 2-æraen.

– Utgangspunktet må være å spørre seg selv «Kommer dette til å glede kundene, kommer det til å se bra ut?». Vi er ikke et selskap som er drevet av spørsmålet «Kan vi skape inntekter på denne måten?» Vi vil heller spørre oss om det vil være spennende for kundene, om de blir glade av det, og om det putter merkevaren vår i et godt lys.

– Dersom svaret er ja, kan det godt være en bra mulighet. Men dersom svaret er likegyldig eller nei, tar vi som regel ikke å gjør det, selv om vi kan tjene noen kroner. Jeg tror det er måten vi tar disse avgjørelsene hos oss, forteller han.

Store tall for Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V gjør det fremdeles bra.
Rockstar Games

Take-Twos investormøte var også grobunn for et par andre spørsmål og annonseringer. Blant annet ble det nevnt at 65 millioner kopier av Grand Theft Auto V nå har blitt sendt ut til forhandlerledd.

Selskapet kan også melde om gode driftsresultat for det siste året, selv om tallene synker litt. Mens 2014s inntekter endte på 13,7 milliarder kroner, landet 2015-tallene på 12,8 milliarder kroner. Take-Two peker på at de hadde et større utvalg i 2014, og at det derfor kan være vanskelig å sammenligne årsinntektene direkte.

Det foregår samtidig drama i kulissene hos Rockstar.
En av Grand Theft Auto-seriens viktigste bidragsytere saksøker Rockstar »

Siste fra forsiden