Nedleggelser hos Activision Blizzard

Tap fører til oppsigelser og nedlagte studioer

Den gigantiske spillutgiveren gjennomfører store kutt.

Ifølge rapporter på nettet har Activision Blizzard lagt ned to spillstudioer, og kuttet dramatisk i staben i flere andre studioer.

Luxoflux og Underground Developments skal begge ha blitt nedlagt. Luxoflux ble startet i 1997, og har spill som True Crime på rullebladet. Deres forrige spill var Vigilante 8. Underground Development (tidliger kjent som Z-Axis) har blant annet stått for Dave Mirra-spillene, og deres forrige utgivelse var Guitar Hero: Van Halen.

Musikkspill-markedet var ikke så uendelig stort som Activision trodde.

I tillegg fortelles det at Neversoft, som primært er kjent for Tony Hawk-spillene, vil få kraftig kutt i staben etter at årets Guitar Hero er ferdigutviklet. Samtidig har Guitar Hero-partner Red Octane angivelig mistet 30 til 40 stillinger.

Sist ut er Radical, utvikleren bak åpen verden-spillet Prototype. De skal ha fått staben sin halvert.

Activision Blizzard har delvis bekreftet kuttene, og forklarer dem på følgende måte:

– Vi evaluerer kontinuerlig ressursene våre for å sikre at de passer med våre strategiske mål. I 2010 vil vi lansere færre spill enn i 2009, delvis på grunn av et kutt i antall musikkspill.

De fortsetter:

– Vi fokuserer ressursene på de største og mest profitable segmentene i bransjen, og som en del av dette flytter vi våre ressurser rundt for å reflektere mulighetene i markedet. I tillegg øker vi vårt fokus på digitale/onlinebaserte utgivelser, og forventer at disse vil danne en større del av forretningsmodellen vår i fremtiden.

Vi håper selvsagt at noen av spillutviklerne som har mistet jobbene sine kommer tilbake gjennom uavhengige utviklere, slik vi har sett etter mange andre nedleggelser i industrien.

Siste fra forsiden