Telltale Games

Telltale Games er kjøpt opp – nye eiere prøver å få utvikleren på beina igjen

Telltale Games

Den mye omtalte nedleggelsen av Telltale Games i september 2018 betydde slutten for flere av studioets kritikerroste serier, som The Walking Dead og Wolf Among us. Nesten ett år senere kan det imidlertid se ut som utvikleren får nytt liv, og fremtiden til de tapte spillene er kanskje litt lysere.

Nye eiere

Kanskje får vi se mer Wolf Among Us etter hvert.
Telltale Games

Som blant annet Polygon melder har et selskap ved navn LCG Entertainment kjøpt rettigheter til både Telltale-navnet og store deler av Telltale-katalogen. Den nye eieren håper nå å legge ut eldre titler for salg, samtidig som det utforskes muligheter for å jobbe videre med enkelte serier.

Noen konkrete planer er ikke lagt frem enda, men LCG kunne bekrefte at vi ikke får se noe The Walking Dead eller Stranger Things fra studioet. De seriene tilhører nemlig henholdsvis Skybound og Netflix.

Mens det kan være fristende å utrope at Telltale er tilbake, er det verdt å påpeke at dette er en ny gjeng, uten noen tidligere tilknytning til utvikleren, som tar fatt på gjenoppbyggingen. Arbeidet skal ledes av Jamie Ottilie, som har mange års ledererfaring fra mobilspillutviklere, og Brian Waddle, som blant annet har jobbet med fysikkmotoren Havok.

De to har riktignok uttrykt et ønske om å hente inn tidligere ansatte fra Telltale. I første omgang vil dette kun bli på frilansbasis, mens selskapet kommer seg på beina, men på sikt vil kan det komme muligheter for fulltidsstillinger, forteller Ottilie til Polygon.

Den nye sjefen for Telltale Games forklarer videre at kjøpet ble gjort fordi han og samarbeidspartnerne fortsatt har troen på en lys fremtid for eventyrspill. Fremover vil det imidlertid gjennomføres en evaluering av den episodebaserte modellen Telltale ble kjent for, med blant annet muligheter for å slippe nytt innhold oftere. Videre skal Ottilie og Waddle jobbe hardt for å unngå feilene som ble gjort av Telltales forrige eiere.

Søksmålet mot Telltales tidligere eiere pågår fortsatt.
Tidligere ansatte mener selskapet brøt arbeidsmiljøloven »

Siste fra forsiden