Telltale leter visstnok etter et annet studio som kan ansette The Walking Dead-teamet og fullføre spillet

Telltale Games

Nesten to uker har gått siden Telltale sa opp nærmere 250 utviklere og kunngjorde nedleggelsen av studioet. Ifølge rykter skal pengemangel ha vært den utløsende faktoren i saken, og de ansatte måtte gå på dagen uten noen form for sluttpakke.

Overraskelsen og frustrasjonen blant spillbransjen var derfor stor da Telltale kunngjorde at det så etter en ny samarbeidspartner som kunne fullføre de avsluttende episodene av The Walking Dead: The Final Season.

Mange mente det var urettferdig at selskapet skulle tjene penger på spillet, mens de som opprinnelig jobbet med det satt med skjegget i postkassa.

Ny vri

Nå viser det seg imidlertid at saken er en litt annen, i hvert fall om vi kan tro kilder som har vært i snakk med Kotaku. Ifølge de to personene, som skal ha kjennskap til situasjonen, håper Telltale å gi de resterende episodene til et annet studio som kan hyre inn de opprinnelige utviklerne og gjøre ferdig spillet.

Mens tanken er god er det slettes ikke sikkert at en avtale lar seg gjennomføre. Siden oppsigelsesdagen har spillbransjen gått sammen for å finne nye jobber til de tidligere Telltale-utviklerne, og etter hvert som tiden går vil flere og flere fra det opprinnelige teamet bli utilgjengelige.

Hvor langt forhandlingene har kommet, eller om saken faktisk stemmer er ikke godt å si. Telltale har foreløpig ikke gitt noen offisiell uttalelse. Ifølge de som jobbet med siste sesong av The Walking Dead er den tredje episoden nesten ferdig, mens arbeidet enda ikke var offisielt i gang med den fjerde og siste episoden.

En tidligere ansatt har saktsøkt Telltale for brudd på arbeidsmiljøloven »

Siste fra forsiden