Tenåring fengsles for å ha trakassert kvinnelige League of Legends-spillere

Ødela utdanningsløpet til en av kvinnene.

Sander van der Werf, Shutterstock.com

Tidligere i år skrev vi om en 17 år gammel kanadisk gutt som skal være medlem av rølpegruppen Lizard Squad. Gutten sa seg den gang skyldig i 23 tilfeller av Internett-trakassering i en rettshøring. Nå må han i fengsel for udådene, forteller CBC.

I rettshøringen ble han dømt til 16 måneders fengsel. Riktig nok har han kun 8 måneder igjen, siden han allerede har vært bak lås og slå i 8 måneder allerede. Han må også belage seg på å være under observasjon i ytterligere 8 måneder etter fengselsstraffen. Selvfølgelig får han ikke bruke Internett i soningstiden.

«Hevn»

Særlig skal han ha rammet kvinner som spilte League of Legends, ett av verdens mest populære spill de siste årene. Etter å ha fått avslag på etterspørsler om å sende ham bilder, legge ham til som venn eller å følge ham på Twitter, begynte tenåringen å ramme kvinnene og familiene deres.

For å få sin «hevn» skal han ha tatt i bruk blant annet «swatting», en form for trakassering der man tar kontakt med spesialstyrker og finner opp en krisesituasjon som får styrkene til å rykke ut. Han skal blant annet ha hevdet at noen holdt kvinnenes familie som gissel, eller at noen hadde blitt drept i hjemmene deres. Resultatet kunne da bli at spesialstyrkene troppet opp på døra til familiene med skarpladde våpen.

En kvinne fikk til og med utdanningsløpet sitt ødelagt av gutten. Etter gjentatte trakasseringsepisoder mot henne og hennes familie så hun seg nødt til å avslutte studiene ved Universitetet i Arizona. Familien fikk politiet på døra to ganger på én uke, og ble ledet ut av sitt eget hus mens politiet siktet våpnene sine mot dem,

Tenåringen ble også dømt for å ha stått bak en bombetrussel mot Disneyland i 2014.

Hans mor uttalte seg til CBC News like etter rettssaken, og var da enig i at straffen var rettferdig. Nå håper hun at han kan bedre seg under soningen.

– Jeg vil bare at han skal bli, du vet, han som er lykkelig, som vil være ute og gjøre ting, og ikke bli slik. Det er ikke dette jeg oppdrog ham til å bli – til å hevne seg på kvinner, fortalte hun til nyhetsmediet.

Finne dømt – må ikke sone

Denne uken ble også en finsk tenåring som regnes som et Lizard Squad-medlem dømt for om lag 50 700 tilfeller av datakriminalitet. Retten gav ham dog kun to år med en betinget dom, noe som gjør at han ikke må sone bak lås og slå.

Flere har uttalt at dommen er for snill, ikke minst sjefen bak Planetside 2- og H1Z1-studioet Daybreak, John Smedley. I fjor ble han rammet av finnens trang til å lage kvalm, da flyet hans ble utsatt for en bombetrussel. Smedley hevder også at finnen skal ha gjort groteske ting med hans fars grav, plaget familiemedlemmer og mye annet tull.

«SWATTING» er et stort og livsfarlig problem, og kan være grusomt.
En streamer fikk 10 politimenn på døra, med rifler rettet mot lillebroren »

Siste fra forsiden