Tencent går i strupen på Steam

Spillgiganten skal ha tvunget Rocket League av Steam i Kina.

Promobilde fra Tencent Game Platform 2.0.
Tencent

Du hører kanskje ikke så voldsomt mye om kinesiske Tencent, men de er faktisk en av de største aktørene i spillindustrien. De eier både Riot Games og Supercell, og har med det kontroll over League of Legends og Clash of Clans. I tillegg har de eierandeler i Activision Blizzard og Epic Games.

Allerede i 2015 hadde de mer i omsetning innen spill enn både Sony og Microsoft.

De har med andre ord muskler få andre aktører i industrien kan skilte med, og nå ser det ut som de har tenkt å bruke disse for å gå rett i strupen på en av de aller største vestlige aktørene i markedet, nemlig Valve og deres Steam-butikk.

Promobilde fra Tencent Game Platform 2.0.

Ny spillportal

Tencent har nemlig startet et kraftig fokus på en egen digital distribusjonskanal ved navn WeGame, som ikke bare vil være for det enorme, kinesiske markedet, men også en internasjonal konkurrent til Steam. Nyheten kommer via analytikeren Daniel Ahmad, på Twitter.

WeGame skal være en ny versjon av den eksisterende Tencent Game Platform, som allerede har over 200 millioner brukere ifølge spillnettstedet Polygon. Til sammenligning har Steam, som vi i Norge ser på som monsterstort, passert 125 millioner brukere.

Har de knabbet Rocket League?

Nok et promobilde.

Samtidig med at Tencent har lansert WeGame, har det også skjedd interessante ting på den kinesiske Steam-butikken. Den store flerspillersuksessen Rocket League har nemlig blitt fjernet fra Steam i Kina, etter at Tencent fikk de eksklusive rettighetene. På reddit spekuleres det i om dette kun er det første av mange slike tilfeller.

Daniel Ahmad nevner selv en mulighet for at kinesiske myndigheter kan finne på å forby Steam av proteksjonistiske grunner, men han mener selv at dette er lite sannsynlig. En av grunnene er at Steam er alliert med en annen kinesisk gigant, nemlig Perfect World Entertainment. De driver blant annet Dota 2 og Counter-Strike: GO i Kina.

Det blir i alle fall spennende å se hva som skjer fremover, både i Kina og internasjonalt. Hvis Tencent gjør alvor av å satse på WeGame i vesten også, kan Steam få en ny konkurrent som potensielt er langt sterkere enn GOG og Humble Store.

Siste fra forsiden