Teslagrad-utvikleren har vist frem sitt neste spill

Se den første traileren for actionspillet World to the West.

Norske Rain Games har offisielt annonsert sitt neste prosjekt, World to the West, et actionspill satt til samme univers som studioets populære plattformspill – Teslagrad.

World to the West byr på en blanding av kamper og gåteløsing.
Rain Games

World to the West følger historiene til spillets fire hovedpersoner – Teslamanceren Lumina, den foreldreløse Knaus, telepaten Miss Teri og muskelbunten Lord Clonington – i en verden full av mystikk og korrupsjon.

De fire figurene har unike egenskaper og evner, som spillere må benytte seg av for å navigere spillets farefulle verden. World to the West byr på en blanding av kamper og gåteløsning, og hvorvidt du vil kjempe eller bruke hodet for å komme deg forbi en hindring er opp til deg.

Ikke en Teslagrad-oppfølger

Handlingen i World to the West foregår som sagt i det samme universet som Teslagrad, men Rain-sjef Peter Meldahl påpeker at det ikke er snakk om en oppfølger til plattformspillet:

World to the West er ikke en direkte Teslagrad-oppfølger.
Rain Games

– Med den enorme responsen Teslagrad fikk fra spillere ønsket vi at vårt neste spill skulle dele en forbindelse, men ikke være en oppfølger. Ved å sette World to the West til det samme universet som Teslagrad fikk vi oppnådd dette, forklarer Meldahl i en pressemelding.

– Folk som har spilt Teslagrad vil oppleve helt nye verdener, figurer og historier, men vil også sette pris på noen kjente fjes og de samme utfordrende spillmekanikkene som Teslagrad er kjent for.

Teslagrad kommer til Xbox One

Tidligere denne uken annonserte Rain og utgiver Snow Cannon Games at Teslagrad – som nå har solgt over 1,6 millioner kopier – blir tilgjengelig på Xbox One 9. mars. Den nye utgaven av spillet byr på ti eksklusive brett, som skal være vanskeligere enn de man spilte gjennom i originalutgaven.

Vi anmeldte Teslagrad på PC da det kom ut i desember 2013, og anmelder Bjarte Wathne Helgesen fant lite å utsette på spillet:

– Bergensbaserte Rain har gjort en kjempejobb med Teslagrad. Fra første sekund av introduksjonen kjente jeg at dette var en verden som jeg hadde lyst til å utforske. Grafikken er vakker, musikken er diskré stemningsskapende og problemløsingen er logisk og tilfredsstillende, konkluderte han.

Pilotprosjektet Spill ut i verden gir økt støtte til norske spillselskaper.
Vil hjelpe norske spill å nå ut internasjonalt »

Siste fra forsiden