The Banner Saga-sjefen hopper av prosjektet og lager eget spill

I Killers and Thieves styrer du et tyvelaug i en middelalderby.

Stoic

Kreativ leder i Stoic, Alex Thomas, har forlatt teamet som jobber med oppfølgeren til vikingspillet The Banner Saga, melder han selv på nettsiden til sitt nye spill. Thomas er fortsatt en del av Stoic, men arbeider nå for fullt med snikespillet Killers and Thieves.

Etter den vellykkede lanseringen av The Banner Saga ønsket Thomas å «rense ganen» ved å lage et enkelt spill før Stoic begynte med oppfølgeren til vikingspillet. Resten av studioet foretrakk å komme i gang med oppfølgeren så raskt som mulig, men Thomas fortsatte å jobbe med ideer for et nytt spill.

Styr ditt eget tyvelaug

Tyvene benytter spesielle egenskaper for å utføre oppdrag.

Ideen utviklet seg fra et Papers, Please-lignende spill der du jobber som en heler i et tyvelaug, til et spill der du styrer hele tyvelauget. Da arbeidet med The Banner Saga 2 trappet opp ble det bestemt at Thomas skulle fortsette å jobbe med det nye prosjektet i stedet.

I Killers and Thieves styrer du ditt eget tyvelaug i en stor middelalderby og må holde orden på alt som det innebærer. I tillegg til å rekruttere tyver og sende dem på oppdrag må du ta deg av den daglige driften av lauget. Dette innebærer utbygging og vedlikehold av hovedkvarteret, samt betaling av regninger.

Tyvene du leier inn har spesielle egenskaper, og for å fullføre en jobb trengs det flere tyver med ulike egenskaper. Som spillets navn tilsier er ikke sniking alltid nok; du må også leie inn tyver som er dyktige i kamp.

Når du har funnet en bygning å plyndre, styrer du hver enkelt tyv gjennom låste dører og bevoktede rom uten å bli oppdaget. Hvert oppdrag krever en vurdering av hvor mye tyvegods du tror du kan raske med deg.

Tar du for lite klarer du kanskje ikke betale laugets regninger, men blir du for grådig kan tyvene dine bli fanget og slengt i arresten. Da venter fengselstid eller galgen, og når en tyv dør er han borte for alltid.

Påvirker ikke The Banner Saga 2

Sett sammen den perfekte tyvegruppen for å klare ethvert oppdrag.

Til å begynne med kommer Killers and Thieves bare til PC, men andre plattformer kan havne på planen dersom det er etterspørsel:

– Killers and Thieves kommer definitivt ut innen 2016. Antageligvis, skriver Thomas på spillets nettside.

Han lover at arbeidet hans på ingen måte vil påvirke utviklingen av The Banner Saga 2, som han sier er i best mulige hender. Det kommer fortsatt til PC, PlayStation 4 og Xbox One senere i år, og en PlayStation 4-utgave av det første spillet skal også være underveis.

Vår anmelder kalte The Banner Saga et av de mest oppslukende og gripende spillene han hadde spilt på lenge.

Siste fra forsiden