The Dark Mod har blitt frittstående spill

Den Thief-inspirerte Doom 3-modifikasjonen trenger ikke lenger Doom 3.

The Dark Mod ble utviklet som en «total conversion»-modifikasjon for Doom 3, som i praksis forvandlet spillet til et snikespill tungt inspirert av Looking Glass' klassiske Thief-serie.

Nå har utviklerne lansert versjon 2.0 av The Dark Mod, og den store nyheten er at navnet nå har blitt temmelig misvisende. The Dark Mod versjon 2.0 kan nemlig lastes ned som et frittstående spill, uten at du trenger å ha Doom 3 installert på systemet ditt.

Moro i mørket.

Helt gratis

The Dark Mod er et fullstendig gratis snikespill satt til en verden som minner mistenkelig mye om den vi finner i Thief-spillene. Men i motsetning til det kommende Thief-spillet, er spillmekanismene i The Dark Mod svært trofaste mot de to første spillene i serien.

Det vil også si at spillet er svært utfordrende, ettersom du ikke får noen av de «magiske» hjelpemidlene mestertyven Garrett kan gjøre nytte av i det kommende spillet. I tillegg har vaktene blitt smartere, og kan for eksempel tenne lys igjen om de oppdager at du har slukket dem.

Det er også mulig å laste ned nye brett til The Dark Mod, og det kommer stadig nye oppdrag fra kreative sjeler i spillmiljøet.

Modifikasjonen ble opprinnelig lansert i 2009, og har vunnet en rekke priser. Nå er det altså mulig for et langt bredere publikum å teste spillet, som kan lastes ned fra nettstedet Mod DB og det offisielle nettstedet.

Les også: Sniktitt på Thief
Les også: Fans har oppdatert Thief II og System Shock 2

Siste fra forsiden