The Day Before - Fntastic

The Day Before-studioet stenger dørene bare uka etter spillets lansering

Fntastic hadde ett av de mest ettertraktede spillene på Steam.

Mytona

TLDR

  • The Day Before, som imponerte stort ved avduking i 2021, hadde en katastrofal «early access»-lansering 7. desember. Nå varsler studioet, Fntastic, at det stenger dørene.
  • Fntastic forklarer at det har ingen midler igjen for å fortsette utviklingen, kaller The Day Before en kommersiell flopp, og beklager dersom spillet ikke møtte spillernes forventninger.
  • Til tross for anklager om svindel og dårlige brukeranmeldelser, påpeker Fntastic at all inntekt fra spillet går til nedbetaling av gjeld, og serverne forblir operative selv om spillets fremtid er usikker.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

The Day Before imponerte stort da det først ble avduket i 2021. Utvikler Fntastic fanget interessen til haugevis av fans, og for mange føk spillet raskt til toppen av Steam-ønskelista.

To år senere har alt gått galt. 7. desember markerte en katastrofal «early access»-lansering for The Day Before, og en knapp uke senere varsler studioet nå at det stenger sine dører.

Utsettelser og beskyldninger

I en melding på X (tidligere Twitter) forklarer Fntastic at det ikke har penger til å fortsette. Etter fem dager i «early access» kaller utvikleren The Day Before en kommersiell flopp, og nå er det altså over og ut.

– Vi la all vår energi, våre ressurser og arbeidstimer inn i utviklingen av The Day before, som var vårt første store spill. Vi hadde virkelig lyst til å lansere nye oppdateringer for å vise spillets fulle potensial, men dessverre har vi ikke midler til å fortsette arbeidet.

The Day Before ble ikke spillet fans hadde håpet på.
Mytona

Videre beklager Fntastic dersom spillet ikke møtte spillernes forventninger. Ifølge uttalelsen fant teamet nemlig ut at det å lage spill er veldig vanskelig og det hadde overvurdert sine evner. Det nevnes imidlertid ingen ting spesifikt om de mange kontroversielle sidene ved utviklingen av The Day Before.

Det tok ikke lang tid fra kunngjøringen av spillet til anklagene om løgn og bedrag begynte å dukke opp. Flere utsettelser av spillet førte til beskyldninger om at hele greia var svindel, som ikke ble hjulpet av den mildt sagt uferdige «early access»-lanseringen.

– Det viser seg at dette er et ekte spill. Skulle egentlig ønske at det ikke var det, lyder én av over 16 000 negative brukeranmeldelser på Steam.

Flere av brukeranmeldelsene er merket med at spilleren har fått refundert spillkjøpet. Hva penger angår påpeker Fntastic at det ikke har tatt ut fortjeneste for salg av spillet, og at alle pengene nå går til nedbetaling av gjeld til studioets samarbeidspartnere.

Teamet påpeker for øvrig at serverne for The Day Before fortsatt er oppe og går, men ellers er spillets fremtid usikker.

LES OGSÅ: The Simpsons Hit & Run-utgiveren sa nei til oppfølgere »

Siste fra forsiden