The Simpsons Hit & Run

The Simpsons Hit & Run kunne fått flere oppfølgere – utgiveren sa nei

Arbeidet var allerede i gang med Hit & Run 2.

Vivendi Universal

20 år etter lanseringen av The Simpsons Hit & Run, er spillet av mange ansett som en kultklassiker. Mottakelsen i 2003 var stort sett positiv og spillet solgte bra, men en planlagt oppfølger fikk aldri se dagens lys.

Akkurat hvorfor vet heller ikke utviklerne som jobbet med serien.

Les vår anmeldelse av The Simpsons Hit & Run »

Utgiveren sa nei

Ny detaljer om hva som skjedde med The Simpsons Hit & Run dukket opp denne uka, i MinnMax sitt intervju med John Melchior. Sistnevnte var produsent på Hit & Run, og forteller at utvikler Radical Entertainment hadde begynt arbeidet med oppfølgeren da alt plutselig sa stopp.

Som Melchior husker det var det uenigheter mellom The Simpsons-gjengen og utgiver Vivendi som stakk kjepper i hjulene. Vivendi hadde forsøkt å sikre seg lisensen til å lage Simpsons-spill, men da tilbudet kom sa utgiveren nei.

– Det mest kriminelle var at Vivendi aldri fikk tak i The Simpsons-lisensen, selv om de sendte inn et tilbud. The Simpsons kom tilbake med et tilbud. Fem spill for et visst antall dollar. Det var en god avtale, og Vivendi sa nei.

Hvorfor avtalen aldri ble noe av er Melchior usikker på. Ifølge produsenten var planene allerede klare for flere spill, og de som var involvert hos Radical var aldri i tvil om at dette skulle bli en større spillserie.

– Det var trist, fordi jeg tror vi hadde mye vind i seilene og ikke noe av det gikk tapt mellom lansering av det første spillet og arbeidet som ble gjort på oppfølgeren.

I stedet ble det EA som sikret seg lisensen. Resultatet ble The Simpsons Game, som kom ut i 2007. Det fikk imidlertid langt ifra like god kritikk som Hit & Run, og en planlagt oppfølger ble etter hvert skrotet i 2011.

Les vår anmeldelse av The Simpsons Game »

Siste fra forsiden