The Force Awakens får sitt eget LEGO Star Wars-spill

Skal også ha innhold som finner sted mellom Episode VI og Episode VII.

Warner Bros.

Etter å ha nytt stor suksess på kino, får nå braksuksessen Star Wars: The Force Awakens en LEGO-variant. Dette fikk vi plutselig vite da en produktside dukket opp på Xbox Store, mens en trailer samtidig ble lastet opp til YouTube.

LEGO Star Wars: The Force Awakens.
Warner Bros.

I LEGO Star Wars : The Force Awakens følger vi historien fra filmen – selvfølgelig med en liten slapstick-vri, slik vi har blitt vant til å vente fra LEGO-spillene. Du vil kunne skifte mellom figurer fra Star Wars-universet, slik som Rey, Finn, Poe, Kylo Ren, Han Solo og BB-8.

I tillegg skal spillet interessant nok by på innhold som finner sted mellom Star Wars Episode VI: Return of the Jedi og den nye filmen, uten at vi vet noe konkret om hva dette innebærer.

LEGO Star Wars: The Force Awakens.
Warner Bros.

Etter alt å dømme ble spillet lekket litt for tidlig. Warner Bros. hadde allerede gitt beskjed om en avduking av et nytt spill litt senere på tirsdag, men noe gikk tydeligvis ikke etter planen.

LEGO Star Wars: The Force Awakens skal slippes til Xbox 360, PlayStation 3, Xbox One, Windows, PlayStation 4, PS Vita, Wii U og Nintendo 3DS 26. juni.

Warner som utgiver

LEGO Star Wars: The Force Awakens.
Warner Bros.

At Warner Bros. står oppført som utgiver av spillet er en smule finurlig. Utgivergiganten EA har nemlig en stående avtale med Disney om enerett på spill fra Star Wars-serien – riktignok med noen smutthull. Som Polygon påpeker har EA retten på nye høykvalitets Star Wars-spill myntet på et kjernepublikum, mens Disney på sin side kan lage spill til et bredere segment. Antageligvis er det denne ordlyden som gjør det nye spillet mulig.

Det siste året har Star Wars havnet mye i søkelyset igjen, selvfølgelig i forbindelse med lanseringen av den syvende filmen i desember. EA gav ut det DICE-utviklede skytespillet Star Wars Battlefront, og hamrer for tiden løs på minst ett nytt spill med lisensen, signert Visceral Studio.

Slik ser Star Wars Battlefront ut i 4K-oppløsning med masse grafikkfiltre »

Den lekkede traileren. (Video: Games Cage, YouTube)

Siste fra forsiden