The Gathering 06: Stemningsrapport 2

Med vedvarende stabilt nettverk, og økt internetthastighet, steg stemningen i Vikingskipet utover uken.

Noen morgenfugler startet tredje dag på The Gathering i auditoriet. Her holdt Digital Illusions CE ved John Hargelid et foredrag om deres utvikling, og om hvilke jobbmuligheter som eksisterte hos dem. Naturlig nok ble det også litt snakk om Battlefield-franchisen, som disse folka står bak. Tilskuerne ble geleidet gjennom studioets historie siden de startet opp under navnet Refraction med idéen om Codename Eagle, og frem til Digital Illusions i dag med det dagsaktuelle Battlefield 2 og det kommende Battlefield 2142. Under spørsmålsrunden hadde publikum mange spesifikke designspørsmål som Hargelid dessverre hadde problemer med å svare på, og når det gjaldt hva som ville skje videre ble frasen "ingen kommentar" fort en gjenganger. Han hadde imidlertid noe å si om settingen til det neste Battlefield-spillet.

Leeeeeroy!

– Vi er ikke så interessert i romvesener, vi er mer jordnære av oss. Vi har ikke lyst til å lage et spill som velger side, men vi ønsker å nøytralt presentere en konflikt, og bruke dette som settingen for spillet.

En av Battlefield-entusiastene lurte på om DICE hadde planer om å gi ut en klient for Linux, men foredragsholderen måtte gi et skuffende svar.

– Nei, det kommer nok antagelig ikke til å skje. Spillerbasen er dessverre for liten.

WoW, DDR og Arne

Som i tidligere år var mange av deltakerne på evig jakt etter den mystiske Arne – som alle vet hvem er, men ingen vet hvor er. Det var fascinerende å observere suggesjonseffekten i dette fenomenet. En eller annen stakkar skriker ut "Arne" av full hals, to eller tre følger opp, fem-seks til kaster seg på – og i løpet av kort tid er hele hallen forent i et flerstemt kor av Arne-rop. Hvorvidt korsangen er vakker får bli en individuell vurderingssak.

Flere deltakere har lagt merke til fraværet av Dance Dance Revolution-maskiner her i Vikingskipet i år, og dette er et fravær som skaper både skuffelse og lettelse. Fredrik Lindseth er en av de som hadde gledet seg til arkademaskinene.

– Dette er mitt første år på TG, så jeg har ingen erfaringer å sammenligne med, men jeg har hørt at de har hatt DDR-maskiner her før, og norgesmesterskapet har jo også blitt lagt hit til The Gathering tidligere. Kjipt at det ikke er noen maskiner her i år – DDR er jo dritkult, sa han.

Danseentusiastene fikk imidlertid et humoristisk plaster på såret fredag kveld, da det ble arrangert dansekonkurranse på scenen hvor et knippe deltakere skulle utføre dansen til en valgfri rase fra World of Warcraft. Tilskuerne fikk se bevegelser av høyst varierende kvalitet, og den delte førsteplassen gikk til en gutt og en jente som utførte Nattalv-dansen, henholdsvis mannlig og kvinnelig versjon. Premien ble utdelt av Thomas "Thundgot" Johnsen fra Blizzard. World of Warcraft-faktoren forholdt seg høy utover natta da Horde-lauget Refusion kjørte raidet sitt på storskjerm, etterfulgt av en samling i auditoriet med Johnsen, hvor interesserte kunne komme med spørsmål som han ville forsøke å svare på etter beste evne.

Trøtt.

Kulminasjonen

Med lørdagen som siste hele dag på The Gathering 2006 kom finaler, trekninger, resultater og premieutdelinger på løpende bånd. Prestasjoner innenfor spill, musikk, grafikk og programmering var noe av det som ble premiert. Battlefield 2-finalen mellom danske Boomtown og norske aPas ble gjennomført på scenen, med overføring av kampen på storskjerm og et entusiastisk publikum tilstede. Når kampen var over hadde nordmennene klart å forsvare sin nasjons ære, og gått seirende av slagmarken.

I år har det også blitt konkurrert på en mye større skala enn innenfor veggene i skipet. Fra taket henger det nemlig et gigantisk bilde av "Leeroy!", satt sammen av hele 1250 A4-sider, og med dette antallet finnes nå verdens største "rasterbation" her i Vikingskipet.

Når natten etterhvert brer seg over The Gathering og vi går inn i datapartyets siste timer, er det noen som tar til fornuft og hopper i loppekassa, mens andre ønsker å tyne så mye som mulig ut av tiden som er igjen. Men før eller siden kommer morgendagen, og når det hele er over vil noen forlate hallen med vemod, mens andre vil glede seg til hjemkomsten med en god natts søvn og stillhet. Uansett har dette vært et godt gjennomført arrangement, med få problematiske situasjoner. Det er en grunn til at over 5000 mennesker stenger seg inne i Vikingskipet hver påskeferie, og det er The Gathering.

Til slutt: Noen flere bilder fra årets samling:

Siste fra forsiden