Anmeldelse

The Sims Bustin' Out

Drømmer du om å tilbringe en fredelig og rolig sommer på en bondegård i utkanten av en idyllisk småby? Da burde du definitivt ikke gå til anskaffelse av dette spillet. For selv om utgangspunket for dette spillet er en rolig bondegårdsferie, er innholdet alt annet enn bedagelig.

Side 1
Side 2

Morsomme minispill En vital del av det å fungere i SimValley er å ha penger. Valutaen i byen heter logisk nok Simoleon, og man tjener penger ved å delta i en rekke forskjellige, karrierebaserte minispill - åtte i alt. Et av de morsomste minispillene er "Smoothie Slider", hvor du som nyansatt serveringsgutt på den lokale baren skal servere ulike drinker til gjestene. Spillet kan minne mye om curling, og poenget er å "skyte" ut de forskjellige drinkene slik at de lander på rett ikon på bardisken. Dette minispillet er virkelig utfordrende, og i tillegg tjener man gode penger på det om man mestrer det skikkelig. Gjør man det godt i de forskjellige minispillene avanserer man i tillegg opp et nivå, slik at mulighetene for å tjene store penger blir enda større.

Et annet morsomt minispill er "Mower Madness", hvor oppgaven er å klippe onkel Hayseeds store plen ved hjelp av en diger, motorisert gressklipper. Også her er mulighetene store for å tjene gode penger. De forskjellige minispillene blir gjort tilgjengelige etter hvert som man utfører de forskjellige oppdragene i spillet, og samtidig som man utfører oppdragene, blir også en større del av byens steder og bygninger gjort tilgjengelige.

I tillegg til de karrierebaserte minispillene, inneholder spillet også noen klassiske, lett gjenkjennelige mobilspill som man kan få tilgang til ved å finne diverse "spillbrikker" som er gjemt rundt omkring i byen. Disse spillene kan man spille ved hjelp av en Nokia 5110 mobiltelefon som simmen din får tilgang til helt i begynnelsen av spillet. Denne mobilen er også et viktig knutepunkt mellom din sim og de andre simmene i spillet. Ved hjelp av mobilen kan du til enhver tid ringe en av de andre simmene i byen for å få vite hvor den befinner seg, slik at du lettere kan finne den aktuelle simmen du er på utkikk etter.

Spillet inneholder både natt og dag, og de forskjellige bygningene og minispillene er tilgjengelige til ulike tider av døgnet. Det lønner seg å gjøre seg godt kjent med når de forskjellige bygningene og minispillene er tilgjengelige, slik at man så effektivt som mulig kan bevege seg rundt i det tross alt ganske omfattende byområdet, for å tjene penger og utføre oppdrag. Mange av oppdragene krever at man oppnår en relativt stor sum penger, og derfor er det viktig at man så effektivt og raskt som mulig kan skaffe de pengene man trenger. Etter hvert får simmen din både en egen bolig og egne transportmidler, slik at man lettere og raskere skal kunne manøvrere rundt til de forskjellige stedene av byen. Trafikkreglene trenger man ikke å bry seg om, så både trapper og fortau kan brukes som veibane.

Støtte for flerspiller Spillet inneholder også en liten flerspillerdel. To spillere kan via Bluetooth bytte eller selge diverse objekter med hverandre, det være seg sofaer, lamper eller andre rariteter. I tillegg kan man også koble seg opp mot N-Gage Arena for å laste ned "skygger" av andre spilleres prestasjoner, for så å forsøke å slå den prestasjonen. Flerspillerfunskjonene er både funksjonelle og morsomme, men den virkelige godbiten i dette spillet ligger helt klart i enkeltspillerdelen.

Spillets kontrollsystem er meget godt, og spillet tar god utnyttelse av N-Gages tastatursystem. Ved hjelp av lettfattelige menyer og symboler klarer man raskt å sette seg inn i hvordan kontrollsystemet fungerer, og i tillegg venner man seg fort til det, i motsetning til hva man gjør i en god del andre N-Gage-spill. Simmen reagerer i tillegg godt på tastetrykkene, og de forskjellige minispillene har også et godt og lett anvendelig kontrollsystem. Lyden i spillet er noe av det beste så langt til N-Gage. Varierte og morsomme melodier preger spillet, og i tillegg er de forskjellige lydeffektene også høyst funksjonelle. Melodiene og lydeffektene virker gjennomtenkte, og de passer veldig godt inn i SimValley-miljøet. Særlig er de korte hilsningslydene til de forskjellige simmene i spillet morsomme, og de minner om de lydene vi kjenner fra gamle, østeuropeiske animasjonsfilmer.

Spillets grafikk er også god. I velkjent "The Sims"-stil ser vi handlingen ovenfra - noe som fungerer utmerket - på tross av N-Gages smale og vertikale skjerm. Fargene i spillet er klare og gode, og de ulike områdene er detaljerte og varierte. Bymiljøet i SimValley virker gjennomtenkt, og simmene som har tilholdssted i byen er varierte og brukbart animerte. Spillet flyter godt, og de forskjellige tidene på døgnet markeres tydelig, blant annet ved at det på morgenkvisten dannes et oransje skjær på skjermen, for å indikere at solen er på vei opp. De ulike menyene i spillet er ryddig designede, og lette å manøvrere i.

Konklusjon The Sims Bustin' Out er et overraskende godt og morsomt spill, som har gitt undertegnede mange og utfordrende timer med N-Gagen i hånden. Spillet står frem som et av de første, virkelig engasjerende spillene på N-Gage, og inneholder mye av det som skal til for å skape et virkelig toppspill. Enkelte småting må trekke ned, blant annet at noen oppdrag blir litt for passive og enkle. Det hadde vært en fordel om man enkelte ganger kunne ta en litt mer aktiv del i visse oppdrag enn man kan, men stort sett er oppdragene både utfordrende og engasjerende. Eier du en N-Gage, er dette et spill du virkelig burde vurdere å skaffe deg, enten du tidligere har vært borte i "The Sims"-serien eller ikke. The Sims Bustin´Out er rett og slett god og avhengighetsskapende underholdning, enten du sitter hjemme i sofaen, eller i baksetet på bilen.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden