Life by You - kansellert

The Sims-konkurrent Life by You er kansellert

Paradox skroter prosjektet og legger ned utviklerstudio.

Paradox Interactive

Det var i fjor vår at Paradox først dro sløret av Life by You. Den såkalt livssimulatoren skulle ta opp kampen med The Sims, men sånn gikk det imidlertid ikke.

Måneden etter at Paradox brått utsatte «early access»-lanseringen av Life by You, har utgiveren nemlig besluttet å hive hele spillet i bøtta. Kanselleringen ble bekreftet tirsdag via Paradox' nettsider.

I et skriv til fans forklarte Mattias Lilja at spillet rett og slett ikke hadde gjort nok fremskritt, tross flere utsettelser. Selv om Life by You hadde stort potensial, var det rett og slett for mye arbeid som gjensto til å satse videre på spillet.

Life by You skulle begynne «early access» i mai.
Paradox Interactive

– Det hadde vært mulig å gi spillet mer tid, men da vi tok den pausen (i mai, journ.anm) for å se på helheten, ble det tydelig for oss at veien som ledet mot en lansering vi var trygge på var altfor lang og usikker, forklarte Lilja og la til:

– Det betyr ikke at spillet ikke hadde lovende kvaliteter. Life by You hadde flere styrker og et hardtarbeidende team som jobbet flittig for å realisere disse. Når vi når et punkt hvor vi føler at mer tid ikke vil hjelpe oss nå en versjon vi er fornøyde med, mener vi imidlertid at det er bedre å si stopp.

I en separat pressemelding forklarer Paradox at Tectonic-studioet, som hadde ansvaret for Life by You, legges ned. Studioet ble ledet av The Sims- og Second Life-veteranen Rod Humble, men må nå lukke dørene og ta farvel med 24 ansatte.

LES OGSÅ: XCOM-veteraner lager utfordrer til The Sims »

Siste fra forsiden