Civilization V får dato

Tid for å ta over verden

Nå vet du når fritiden din vil slukes.

Sid Meiers ultrapopulære serie med imperiebyggespill har hektet gamere i flere generasjoner, og nå er det klart når det nyeste spillet i serien dukker opp. Amerikanerne får kaste seg over Civilization V den 21. september i år, mens vi får det tre dager senere; 24. september.

Det klør i fingrene.

Som sine forgjengere er Civilization V et spill som lar deg ta kontroll over en liten stamme i oldtiden, og lede denne gjennom flere tusenår med utvikling (så fremt de ikke blir utryddet av naboene). Spillet leverer en blanding av militær strategi og mer fredelig imperieutvikling.

Erfarne civilizationoholikere har allerede lagt merke til at Civilization V har innført heksagoner i stedet for de tradisjonelle rutene, noe som skal hjelpe å gjøre områdene det kjempes om mer troverdige, samtidig som det tillater mer intrikat militærstrategi.

I tillegg til å annonsere spillets utgivelsesdato har Take-Two og Firaxis lansert et nettsted for Civilization V. Der kan du studere nye (og gamle) skjermbilder, lese om sivilisasjonene vi får kontroll over, delta i diskusjoner og fordype deg i informasjon om høstens sannsynligvis største tidssluk.

Mer informasjon finner du i vår sniktitt, vår artikkel fra Sid Meiers foredrag på GDC og eventuelt også vår omfattende titt på det første Civilization-spillet.

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden