EA - Star Wars

Til tross for et trøblete Star Wars-samarbeid melder Disney om et godt forhold til EA

EA

6. mai 2019 markerer seks år siden EA sikret seg lisensen til å lage Star Wars-spill fra Disney. I den perioden har utgiveren gitt oss to Star Wars: Battlefront-spill, en «loot box»-katastrofe og flere kansellerte prosjekter.

EA har kanskje ikke gjort like mye med Star Wars-lisen som fans hadde håpet, men Disney klager ikke.
EA

Likevel forteller Disney at det er fornøyd med lisensavtalen og at selskapet har et godt forhold til EA.

– Vi er ikke flinke til å gi ut spill

Det var under en investorsamtale denne uken at Disney-sjef Bob Iger fikk spørsmål om selskapet ville vurdere å gi ut sine egne spill. Han fortalte at Disney ser seg fornøyde med sine lisensavtaler for spill, og pekte spesielt på EA som en god samarbeidspartner.

Iger fikk ingen oppfølgingsspørsmål, så hvilke tanker Disney har om kanselleringer og lignende fikk vi ikke innblikk i. Den neste delen av svaret hans gav imidlertid en pekepinn på hvorfor Disney i stor grad har latt EA kjøre sitt eget løp uten innblanding.

– Vi er flinke til å lage filmer og TV-programmer, fornøyelsesparker, cruiseskip og den slags. Vi har bare aldri fått til det å gi ut spill. [...] Vi er veldig flinke til å gi ut lisenser, som selvfølgelig ikke krever like store utgifter, sa Iger.

Det neste Star Wars-spillet EA har på agendaen er Jedi Fallen Order fra Respawn. Foreløpig vet vi lite om hva det går ut på, men etter planen skal det lanseres mot slutten av 2019. Et annet åpen verden-spill var også på vei, men etter flere forsøk på å få det til å fungere hevder kilder at prosjektet nå er kansellert.

EA er ikke fornøyd med salgstallene for Battlefield V.
Skytespillet har ikke levd opp til forventningene »

Siste fra forsiden