På rømmen i neste Silent Hill

Tilbake til røttene?

Neste spill i serien gir oss rollen som straffedømt tøffing.

I samarbeid med britiske Climax gav Konami sin gamle skrekkserie Silent Hill en vellykket totalrenovasjon med Silent Hill: Shattered Memories. Rust, blod og kjetting ble byttet ut med blå farger og frost, og det eldgamle kampsystemet ble erstattet av vill flukt og gjemsel.

Presentasjonen og traileren.

Ifølge en fersk pressemelding fra Konami virker det som om neste Silent Hill vender tilbake til seriens røtter. Det blir igjen kamp mot de groteske uhyrene som bebor den lille turistbyen Silent Hill, og selskapet presiserer flere ganger at spillet blir tro mot de tidligere utgivelsene.

Utifra den ferske traileren ser det ut til at rust og metall igjen er på mote i byens mindre trivelige strøk, men det later også til at vann og regn blir en del av den nye/gamle stilen.

Historien omhandler straffefangen Murphy Pendleton. Etter at fangetransporten han var ombord i forulykker er Murphy på rømmen i Silent Hill, noe som må sies å ikke være den glupeste fluktruten for en mann med dårlig samvittighet. Dette er tross alt en by som bruker dine synder og psykiske problemer mot deg.

For å forsvare seg mot monstrene som bebor byen (eller hans eget sinn) kan Murphy plukke med seg diverse løsøre som tomme flasker og stoler. Traileren indikerer også at du kan være så heldig å få fatt på skytevåpen nå og da.

Spillet blir også det første i serien med sideoppdrag. Hva disse går ut på og hva du kan få ut av dem vet vi ikke, men måten du spiller på skal påvirke dem på en eller annen måte.

Foreløpig har spillet fått arbeidstittelen Silent Hill eller Silent Hill 8, og det kommer til Xbox 360 og PlayStation 3. Det utvikles av ferske Vatra Games, som er basert i Tsjekkia, og slippes en gang i 2011.

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden