Starfield

Todd Howard røper flere Starfield-detaljer i ny video

Svarer på spørsmål om dialogvalg, figuregenskaper og science fiction-regler.

Bethesda har avslørt et knippe nye detaljer om sitt kommende romspill Starfield. Dette kommer via en ny videoserie – som du kan se første episode av øverst i artikkelen – der spillsjef Todd Howard svarer på spørsmål fra fansen.

Todd Howard er spillsjef for Starfield.
Bethesda

Blant annet fortalte Howard at det blir veldig mye snakking i Starfield. Spillet har over 252 000 replikker, sammenlignet med 60 000 i Skyrim eller 111 000 i Fallout 4.

LES OGSÅ: Starfield-hovedpersonen har ikke stemme i spillet »

Ifølge spillsjefen kan fans forvente dialoger i «klassisk Bethesda-stil», og spesielt er han spent på det nye systemet for overtaling. I Starfield bruker man såkalte Persuasion-poeng for å overtale folk man møter til å gjøre hva du vil. Det blir et slags minispill, der du må vurdere hvor mange poeng du er villig til å ofre for å få viljen din.

Ellers kom det spørsmål om egenskapene man velger når man oppretter figuren sin. Hver figur har tre karaktertrekk, som gir både positive og negative effekter. Disse egenskapene kan også fjernes ved å fullføre bestemte oppdrag i spillet, slik at man ikke er nødt til å begynne forfra igjen om man går lei av figuren sin.

Noe fans har lurt på er hvorvidt Starfield faller under kategorien «hard science fiction» – altså at spillet følger vitenskapelige lover og regler. Howard kunne fortelle at utviklerteamet har gått ganske så vitenskapelig til verks hva romutforsking angår, men at dette fortsatt er et spill. Man kan for eksempel ikke gå tom for drivstoff, slik at spillere slipper å bli strandet i verdensrommet.

Starfield skulle opprinnelig lanseres 11. november i år, før det ble utsatt til neste år. En ny dato er ikke satt, men Bethesda har et mål om å slippe spillet i første halvdel av 2023. Starfield kommer til PC og Xbox Series X/S.

LES OGSÅ: Starfield-sjefen vet at ikke alle planetene blir like spennende »

Siste fra forsiden