Starfield - PlayStation 5

Rykter hevder at Starfield kommer til PlayStation 5

Microsoft skal visstnok legge om sin eksklusivitetsstrategi.

Bethesda

TLDR

  • Kort tid etter Microsofts oppkjøp av Bethesda, ble det kjent at det kommende storspillet Starfield droppet PlayStation 5 til fordel for Xbox og PC.
  • Nå er det rykter om at Microsoft muligens vil snu strategien, og at Starfield likevel kan lanseres på Sony-konsollen.
  • Ryktene indikerer også at flere Xbox-eksklusive spill, deriblant Hi-Fi Rush, Sea of Thieves og Indiana Jones, kan bli tilgjengelige på andre plattformer.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Kort tid etter Microsofts oppkjøp av Bethesda i 2020, kom nyheten PlayStation-fans hadde fryktet. Det kommende storspillet Starfield droppet Sony-konsollen til fordel for lansering på Xbox og PC.

Eksklusivitetsstrategien ga mening for Microsofts ønske om å bygge opp sine egne plattformer. Tre år senere kan det imidlertid se ut til at selskapet er i ferd med å snu, og skal vi tro ryktemølla er Starfield på vei til PlayStation 5 likevel.

Endring i strategi

Det er nettstedet XboxEra som har vært i snakk med kilder som skal ha kjennskap til situasjonen. De forteller at en Playtation 5-versjon er planlagt en gang etter lanseringen av spillets Shattered Space-utvidelse, som skal komme senere i år.

Endringen i strategi kommer angivelig etter flere runder med drøfting internt hos Xbox. Dersom ryktene stemmer blir det stikk i strid med selskapets opprinnelige planer. Samtidig er det ikke til å komme fra at PlayStation 5 leder an den nåværende konsollgenerasjonen, med mange potensielle kunder å hente.

Starfield er visstnok ikke det eneste Xbox-eksklusive spillet som kan ta turen over. Tidligere har det gått snakk om at både Hi-Fi Rush og Sea of Thieves kan komme til PlayStation 5. Førstnevnte kan etter sigende dukke opp allerede i løpet av de neste månedene.

The Verge melder også at Microsoft vurderer å slippe Indiana Jones and the Great Circle på PlayStation 5. Det kommende spillet vil i så fall lanseres først på Xbox – etter sigende i desember 2024 – og deretter på Sonys konsoll noen måneder senere.

Xbox har foreløpig ikke uttalt seg i saken.

LES OGSÅ: – Vi tapte konsollgenerasjonen som var verst å tape »

Siste fra forsiden