Vicarious Visions - Blizzard

Tony Hawk Remaster-utvikler Vicarious Visions spises opp av Blizzard

Det velkjente studioet bytter navn.

Activision

Vicarious Visions, utvikleren som nylig sto bak oppussinger av Tony Hawk's Pro Skater, Diablo II og Crash Bandicoot, bytter navn til Blizzard Albany. Det bekreftet studioet selv via Twitter.

– Vi har offisielt slått oss sammen med Blizzard Entertainment. Utviklerteamet vårt blir værende i Albany i New York, og kommer utelukkende til å jobbe med Blizzard-spill, skrev utvikleren og anmodet sine Twitter-følgere om å hoppe over til den offisielle Blizzard-kontoen.

Blizzards overtakelse begynte tidlig i fjor, da utvikleren ble satt til å jobbe med Diablo II: Resurrected. Senere på høsten meldte Polygon at Vicarious Visions-navnet skulle bort, et rykte som altså nå er bekreftet.

Vicarious Visions ble grunnlagt i 1991, og spesialiserte seg i portering og spillutvikling på håndholdte konsoller. Activision kjøpte opp studioet i 2005, der det blant annet fikk jobbe med Tony Hawk, Guitar Hero, Skylanders og Destiny 2.

Studioet høstet nylig mye positiv omtale for sitt arbeid med Crash Bandicoot N. Sane Trilogy og Tony Hawk's Pro Skater 1+2, lansert i henholdsvis 2017 og 2020.

I andre Activision Blizzard-nyheter fortsetter problemene for det en gang så prestisjefylte spillselskapet. Flere pågående søksmål melder om en arbeidskultur preget av seksuell trakassering og kjønnsdiskriminering, som angivelig går helt opp til toppsjef Bobby Kotick.

LES OGSÅ: Microsoft kjøper opp Activision Blizzard »
LES OGSÅ: Bobby Kotick gir seg når Microsoft tar over »

Siste fra forsiden