Activision Blizzard

Nytt søksmål mot Activision Blizzard

En ansatt hevder at ledelsen tok hevn da hun klagde på seksuell trakassering.

Activision Blizzard

Activision Blizzard har nok en gang blitt trukket for retten, med nye anklager om seksuell trakassering og kjønnsdiskriminering. Videre hevder saksøker – en ansatt hos selskapet – at ledelsen hevnet seg da hun tok opp situasjonen.

Som Bloomberg melder begynte den ansatte, som ikke navngis i søksmålet, å jobbe hos Blizzard i 2017. Første dag på jobben ble hun angivelig utsatt for drikkepress og tvunget til å dele «pinlige historier» om seg selv.

Drikkepress skal ha skjedd ofte, kombinert med situasjoner der kvinnelige ansatte ble seksuelt trakassert eller tvunget til å snakke om sex med mannlige kollegaer – ofte menn i lederstillinger.

Saksøker tok opp saken internt, men fikk beskjed om at dette kun var forsøk på å bli venn med henne. Videre fikk hun instrukser om å holde tett om situasjonen, da den kunne skade selskapets gode navn og rykte.

Ifølge sakspapirene prøvde hun flere ganger å søke på andre åpne stillinger i selskapet, for å komme seg bort fra sin avdeling. Etter gjentatte avslag henvendte hun seg direkte til daværende Blizzard-sjef J. Allen Brack. Da fikk hun til slutt tilbud om en stilling med lavere status og lønn, som hun tok.

I desember 2021 – lenge etter at anklagene mot Activision Blizzard først dukket oppsnakket hun offentlig om sine opplevelser. Det endte visstnok med at hennes søknad på en ny stilling hos selskapet ble avvist.

Søksmålet krever at Activision roterer på hvem som sitter i selskapets HR-avdeling, slik at det ikke blir noen interessekonflikt med ledelsen. Videre vil saksøker at Activision hyrer inn et eksternt selskap til å ta seg av gransking av anklager, og at toppsjef Bobby Kotick får sparken.

LES OGSÅ: Microsoft kjøper opp Activision Blizzard »
LES OGSÅ: Bobby Kotick gir seg når Microsoft tar over »

Siste fra forsiden