Total War-skapernes Alien-grøsser har blitt offisielt annonsert

Etter gårsdagens lekkasje har Sega kunngjort Alien: Isolation.

Sega

Sega har endelig offisielt avduket Alien: Isolation, etter en lang utviklingstid preget av rykter og lekkasjer. Det meste av informasjonen som dukket opp i gårsdagens lekkasje viser seg å være korrekt – med unntak av én ting. Alien: Isolation vil nemlig være en ren enspilleropplevelse, og samarbeidsmodusen som ble nevnt på Xbox Marketplace eksisterer ikke.

Som nevnt i går er hovedpersonen i spillet Amanda Ripley, datteren til Ellen Ripley fra den originale Alien-filmen. Amanda, som nå har blitt voksen, ønsker å finne ut hva som egentlig skjedde med moren, og jakten har tatt henne til en fjern romstasjon. Uheldigvis har stasjonen også fått besøk av et alien-vesen.

Kun ett monster

I motsetning til i Colonial Marines og flere andre Alien-baserte eller -inspirerte spill, er ikke Alien: Isolation et actionspill der du slakter horder av ekle romkryp. Det er kun ett utenomjordisk beist i spillet, men det er til gjengjeld så farlig at du ikke har noe håp om å overvinne det i kamp.

I stedet må du gjemme deg så godt du kan, og hvis du skulle bli oppdaget bør du løpe – selv om det sannsynligvis allerede er for sent. Heldigvis blir det mulig å sette sammen ulike hjelpemidler og feller, som kanskje kan forsinke monsteret litt mens du smetter unna.

Spillet vil imidlertid inneholde andre og mer menneskelige farer, så helt uten kamp blir det neppe.

– I Alien: Isolation har vi tatt serien tilbake til røttene fra Ridley Scotts 1979-film – den originale overlevelsesskrekken. Vår alien er et virkelig skremmende vesen, som er like intelligent som han er fientlig, brutal og ustoppelig, hevder kreativ sjef Alistair Hope fra det britiske utviklerstudioet Creative Assembly.

Syttitallsinspirert science fiction

Utviklerne gjør generelt et stort poeng av at de har vært svært trofaste mot kildematerialet i originalfilmen, og dette innebærer blant annet miljøer og teknologi som kunne vært hentet rett ut fra syttitallets science fiction-filmer. Her er det ingen «puls-rifler», og mye av teknologien vil fremstå som primitiv.

Alien: Isolation er under utvikling for både de gamle og nye konsollene fra Sony og Microsoft – samt Windows-baserte PC-er, selvfølgelig. Lanseringen skal etter planen finne sted sent i år. Du kan sjekke spillets offisielle nettsted for mer informasjon.

Dette er forøvrig ikke det eneste kommende spillet som lover uhygge i rommet. Utviklerne bak månegrøsseren Routine har også latt seg inspirere av den originale Alien-filmen, og også det spillet plasserer oss i en verden full av «gammeldags» teknologi.

Siste fra forsiden