Måneskrekk inspirert av Alien og The Thing

Se demonstrasjon av Routine i ny trailer.

Lunar Software har gitt ut et nytt glimt av grøsserspillet Routine. Spillet foregår i en alternativ verden der menneskene har vært langt mer fokusert på å utforske verdensrommet, og etablert en bemannet base på månen allerede på åttitallet. Du befinner deg på denne basen, og er tilsynelatende alene. Hva som har skjedd med resten av besetningen aner du ikke, men du finner raskt ut at du er i stor fare.

I spillets trailer får vi se tre deler av spillet, og vi får blant annet se hvordan spilleren kan benytte seg av datasystemene på basen. Vi ser også at han tiltrekker seg uønsket oppmerksomhet – spillet skal være åpent og ikke-lineært, og fiendene opererer i utgangspunktet uavhengig av spilleren, men ved å utføre ulike oppgaver risikerer spilleren at de fatter interesse. En av tingene som får alarmene til å gå hos fienden skal være å bruke lang tid på å laste ned filer fra en datamaskin.

Stor frihet

I et intervju på nettstedet Rock, Paper, Shotgun forklarer utviklerne at de vil gi spilleren stor frihet, og at det i stor grad blir spilleren selv som bestemmer hvilke mål som skal oppnås. Fokus blir selvsagt på å finne ut hva som har gått galt og hvordan situasjonen kan reddes, men spilleren velger selv hvordan han eller hun vil gå frem, og historien har flere mulige avslutninger. I tillegg finnes områder på basen som man ikke behøver å utforske hvis man ikke vil – men da finner man heller ikke ut hvilke hemmeligheter de skjuler.

Routine har flere andre spennende elementer. Det er blant annet slik at hvis du dør, er spillet over og du må starte på nytt. Det lønner seg med andre ord å tenke seg om før du tar unødvendige sjanser. Spillet vil ifølge utviklerne ta cirka tre timer å fullføre, men kan lett spise langt mer tid hvis du tar det rolig og forsøker å utforske så mye som mulig.

De viktigste inspirasjonskildene skal være grøssere fra sytti- og åttitallet. Utviklerne nevner blant annet filmer som The Thing og Alien.

Planen er å lansere Routine før året er omme. Dette var et av de aller første spillene som ble godkjent for Steam-lansering gjennom Greenlight-systemet, så det kommer i alle fall til Valves digitale distribusjonsportal. Det er for øyeblikket kun under utvikling for Windows og OS X.

Les også: Uhyggelige Daylight kommer til PlayStation 4
Les også: Overlev i uhyggelige The Forest

Siste fra forsiden