Spill Ripleys datter i Total War-skapernes Alien-spill

Lekkede detaljer om den kommende romgrøsseren.

Sega

Det har lenge vært snakk om at Creative Assembly, det britiske studioet bak Total War-spillene, har jobbet med et Alien-spill. Nyheten sprakk allerede i 2011, men utgiver Sega har holdt kortene tett til brystet siden da. I oktober dukket det imidlertid opp en merkevareregistrering for noe som het Alien: Isolation, og spilljournalisten Jason Schreier fra Kotaku hevdet at dette var Creative Assemblys Alien-spill.

Nå har detaljer om spillet lekket ut via Xbox Marketplace, og de ser ut til å bekrefte mye av det Schreier sa i fjor høst. Handlingen foregår femten år etter hendelsene i Alien, og spillerne får rollen som Amanda Ripley, datteren til Ellen Ripley fra originalfilmene. Hun ønsker å finne ut hva som egentlig skjedde med moren, og dette leder selvsagt til katastrofe.

Dette bildet har også dukket opp. (bilde: Sega)

Uhygge i verdensrommet

Spillet beskrives som en overlevelsesgrøsser preget av konstant fare, og interessant nok ser det ut til at rapportene om at det kun er ett alien-vesen i spillet stemmer. Amanda må både forholde seg til det blodtørstige udyret og en sivil befolkning som får mer og mer panikk ettersom monsteret sprer kaos.

Hun er ifølge beskrivelsen totalt uforberedt på det som venter henne, og er egentlig ikke kapabel til å kjempe mot monsteret. For å overleve må hun visstnok komme opp med improviserte løsninger og tenke klart, og det ser ikke ut til at en direkte konfrontasjon med alien-vesenet vil lede til annet enn en tidlig – og sannsynligvis svært ubehagelig – død.

Det skumleste med Aliens: Colonial Marines var at spillet passerte kvalitetskontrollen til Sega. (bilde: Sega).

Xbox Marketplace røpet også at spillet får nettbasert samarbeidsspill for opp til fire spillere.

Spillet skal ifølge oktober-rapporten fra Schreier være tungt inspirert av den første Alien-filmen, samt spill somDishonored og BioShock. Kotaku-skribenten hevdet også at Sega tok slakten av Gearbox-spillet Aliens: Colonial Marines svært seriøst, og ønsker å sørge for at det nye spillet blir en kvalitetstittel.

Sega har for øyeblikket ikke kommentert lekkasjen fra Xbox Marketplace, men med tanke på at de tydeligvis har begynt å dele ut informasjon til partnerne sine er det neppe lenge til de kommer med en offisiell annonsering av spillet.

Aliens: Colonial Marines var kanskje en fullstendig katastrofe, men den uhyggelige filmserien har gitt oss noen solide spill også. Det siste av disse var kanskje nyutgaven av Aliens vs. Predator.

Siste fra forsiden