Alien-spill med Ripleys datter i hovedrollen?

Alien: Isolation er visstnok under utvikling hos Creative Assembly.

Fra filmen Aliens
20th Century Fox

I går ble det klart at mediegiganten 20th Century Fox hadde registrert merkevaren Alien: Isolation i USA. Ifølge merkevaresøknaden skal navnet brukes på noe spillrelatert, men vi vet ikke hva.

Vi vet imidlertid at Sega, som har lisensen til å lage spill basert på det uhyggelige fremtidsuniverset, har satt britiske Creative Assembly til å lage et nytt spill i serien. Det ble klart allerede i 2011, da Sega-topp Mike Hayes beskrev prosjektet som et AAA-spill og sammenlignet det med romgrøsseren Dead Space 2 fra Electronic Arts.

Informasjon fra Kotaku

Nå skriver Jason Schreier hos spillnettstedet Kotaku at dette spillet er nettopp Alien: Isolation. Han hevder å ha fått informasjon fra en kilde nær prosjektet, som ikke ønsker å navngis i artikkelen, og skriver at Alien: Isolation vil følge datteren til ikoniske Ellen Ripley fra filmene.

Forhåpentligvis blir spillet bedre enn Aliens: Colonial Marines.

Ifølge Schreier vil det meste av handlingen foregå på en romstasjon, hvor du vil måtte bekjempe «kloner og soldater». I motsetning til i mange andre spill basert på denne filmserien vil det i størsteparten av spillet kun finnes én enkelt «alien».

Spillet skal være tungt inspirert av den første Alien-filmen, samt spill som Dishonored og BioShock. Schreier trekker frem ventilasjonsganger, skap og nærkampvåpen som viktige elementer i spillet.

Kotaku-skribenten hevder også at Sega tok slakten av Gearbox-spillet Aliens: Colonial Marines svært seriøst, og ønsker å sørge for at det nye spillet blir en kvalitetstittel. De opprinnelige planene skal ha vært å avsløre spillet på årets E3, men spillet ble utsatt.

Sega har ikke ønsket å kommentere saken overfor Kotaku.

Les også: Måneskrekk inspirert av Alien og The Thing
Les også: Anmeldelse av Aliens vs. Predator

Siste fra forsiden