Total War til konsoller?

Kontrolloppsettet skal visst allerede være på plass.

Total War-serien fylte ti år tidligere i år, og for noen år det har vært. Siden tusenårsskiftet har blant annet vi besøkt den japanske føydaltiden, middelalderen og Frankrike under Napoleon, men én arena mangler fortsatt – konsoller.

Shogun 2 ser svært spennende ut.

Det vil si hvis man ser bort fra avsporingen Spartan: Total Warrior.

I et nylig intervju med spillnettstedet CVG avslører utvikler The Creative Assembly at de definitivt har vurdert det, og at de på ingen som helst måte utelukker det i fremtiden. Det må likevel legges til rette for.

– Kanskje en dag, jeg vet ikke. Hvis noen gir Sega en trillebårlast med penger så burde det gå bra, sier spillgrafiker Kevin Mcdowell til nettstedet.

Kanskje til iPhone?

Det er naturlig at den britiske utvikleren har andre prioriteter for øyeblikket, de jobber tross alt med en oppfølger til sitt første Total War-spill, Shogun 2: Total War. Det kan dog se ut som om dette med alternative kanaler er noe de har drøftet nøye.

– Vi har faktisk løst problemet med å spille med en kontroller. En av våre grafikere laget et eksperimentelt kontrollsystem på fritiden sin, og det fungerte skikkelig bra. Den største bekymringen er for hvorvidt det kommer til å selge bra til konsoll eller ikke. Det er et spørsmål vi ikke får besvart uten å bruke masse penger, sukker spilldesigner Jamie Fergusson.

Akkurat dét tar vi med en klype salt. Vår vestlending Øystein har latt seg lure av The Creative Assembly en gang tidligere, den gang med Stormrise som er noe av det verste anmelder Joachim har spilt i senere tid.

Utviklerne snakket for øvrig også om at de har utforsket en rekke andre formater, blant annet å lage rene online-spill eller iPhone-utgaver av strategispillene. Ja, de leker sågar med tanken på å lage Facebook-spill. Tiden vil vise akkurat hvordan disse ideene manifesteres.

Shogun 2: Total War kommer ut 15. mars neste år til PC.

Lurer du på hvilke andre spill vi har i vente? Ta en titt i vår Spillkalender!

Siste fra forsiden