Tre tidligere Funcom-topper dømt for innsidehandel etter lanseringen av The Secret World

Økokrims påstander om markedsmanipulasjon ble imidlertid avvist i retten.

The Secret World ble opprinnelig lansert i 2012.
Funcom

Oslo tingrett har kjent tre tidligere Funcom-topper skyldige i innsidehandel, i forbindelse med lanseringen av nettrollespillet The Secret World i 2012. Det melder Økokrim på sine nettsider.

The Secret World.
Funcom

Ifølge retten skal de tre – tidligere administrerende direktør Trond Arne Aas, tidligere styreleder Torleif Ahlsand og tidligere finansdirektør Bjørn Ottar Toften – ha benyttet seg av innsideinformasjon da de solgte Funcom-aksjer kort tid etter lanseringen av The Secret World:

– Alle tre domfelte hadde sentrale tillitsverv for Funcom, og innsidehandelen utgjorde derfor alvorlige tillitsbrudd overfor selskapet. Den undergravet tilliten til Funcom-aksjen og var egnet til å skade selskapets omdømme, heter det i dommen.

Den fjerde tiltalte ble frikjent.

Avviste påstand om markedsmanipulasjon

Mens anklagene om innsidehandel ble dømt i Økokrims favør, ble Aas og Ahlsand frikjent for andre punkter i tiltalen.

Retten frifant Aas for påstanden om markedsmanipulasjon, og Ahlsand ble frifunnet for beskyldninger om å ha oppfordret en tredjepart til innsidehandel. Straffeutmålingen ble derfor langt mildere enn den Økokrim hadde lagt ned påstand om.

The Secret World.
Funcom

Aas ble dømt til 11 måneder i fengsel, samt en bot på 7,8 millioner kroner. Ahlsand ble dømt til ett år og én måneds fengsel, og inndragelse av 4,7 millioner kroner. I tillegg mister begge retten til å være daglig leder av et selskap eller sitte i et selskaps styre i ett år. Toften ble dømt til 85 dagers fengsel, og inndragelse av 292 032 kroner.

Til Dagens Næringsliv forteller politiadvokat Lars-Kaspar Andersen at Økokrim er tilfreds med dommen, men vil likevel vurdere en anke:

– Straffeutmålingen reflekterer at dommen legger til grunn et mindre omfang av de alvorlige forbrytelsene de er dømt for. Saken er omfattende. Det er en lang dom på 84 sider. Vi vil gå grundig gjennom dommen før vi tar stilling til en anke, uttalte Andersen.

Dagens Næringsliv opplyser videre at Aas kommer til å anke dommen, mens Ahlsand og Toften foreløpig ikke har fattet en beslutning for veien videre.

Funcom ble bøtelagt

Les også
Anmeldelse:

Høsten 2015 ble Funcom bøtelagt 1,5 millioner kroner for markedsmanipulasjon i forbindelse med lanseringen av The Secret World. Boten var et resultat av en lengre etterforskning ledet av Økokrim, som siktet selskapet for å publisere flere børsmeldinger som inneholdt uriktige og ufullstendige opplysninger i perioden oktober 2011 til august 2012.

Funcom totalrenoverer The Secret World.
Nettrollespillet gjenoppstår i ny utgave »

Siste fra forsiden