Trials HD og Limbo til butikkene

Microsoft samler tre perler fra Xbox Live Arcade på én disk.

Microsoft vil gi ut en ny samling Xbox Live Arcade-spill i butikkene. Denne heter Triple Pack, og inkluderer Trial HD, Limbo og Splosion Man. Pakken skal lanseres i europeiske spillbutikker 13. mai i år.

I Trials HD må du navigere en trialsykkel gjennom en serie sideskrollende brett fulle av hindringer. For å lykkes må du være ekstremt nøyaktig, og til en hver tid vite hvordan motorsykkelen kommer til å oppføre seg. Spillet har over 50 baner og to moduser (race og skill). I tillegg loves vi fabelaktig 3D-grafikk og avansert fysikk. Du kan også lage egne baner ved hjelp av et innebygget redigeringsverktøy.

Trials HD.

Undertegnede hadde det ekstremt moro med Trials HD, og spanderte en nier på spillet i anmeldelsen på Gamer.no. Der sa jeg blant annet følgende:

– Trials HD har tatt med seg de tidvis sadistiske, men alltid usedvanlig vanedannende spillmekanikkene fra PC-spillet Trials 2 Second Edition. Som sin forgjenger er det et spill som fokuserer på presisjon og raske fingerbevegelser, og selv om utfordringene er skyhøye er de alltid overkommelige. Du må bare øve. Det herlige konkurranseaspektet er også intakt, og det å kjempe med venner om å få bestetid på individuelle baner kan bli en ren besettelse.

Limbo.
Playdead

Eventyr i sort/hvitt

Limbo todimensjonalt plattform/hjernetrimspill følger en liten gutt i en mystisk verden full av livsfarlige hindringer. Alt foregår i sort/hvitt, og du ser kun silhuettene av figurene og verden deres. Spillet har ingen dialoger eller oppdragsbeskrivelser, og det eneste du vet er at du må komme deg i sikkerhet så raskt som mulig.

Limbo fikk samme karakter som Trials HD da det ble lansert på Xbox Live Arcade i fjor. Øystein Furevik var svært imponert:

– Limbo kombinerer den vakreste og mest stemningsfulle visuelle presentasjonen du kan tenke deg, med den skumleste og mest ubehagelige lyden du kan tenke deg. Det er ei pakke som pirrer sansene, samtidig som en svak finger vifter en advaring mot deg, som for å si «det er ikke trygt her, gå tilbake». Men hvordan skal en kunne gå tilbake? I dette makeløse vesle marerittet finner vi noen av de beste gåtene og utfordringene et sideskrollende spill kan by på. Skamme deg burde du, om du lar dette bli et av de spillene du aldri prøvde.

Splosion Man.

Det siste av spillene i pakken har vi aldri anmeldt. I actionspillet Splosion Man spiller du en kar som kan sprenge seg selv i luften (og ikke på en kjip «gå rett til helvete uten å passere perleporten»-måte som visse andre selvsprengere). Utviklerne lover en eksplosiv enspilleropplevelse, grensesprengende samarbeidsspill for opp til fire spillere og en flerspillerdel med smell i. Spillet har massevis av innhold (50 enspillerbrett og 50 flerspillerbrett), mye humor og en fargerik visuell stil.

Siste fra forsiden