The Crossing lagt på is

Trøbbel for innovativt prosjekt

Arkanes lovende actionspill er ikke lenger under utvikling.

I fjor ble det klart at Dark Messiah-utvikler Arkane Studios måtte kansellere et prosjekt, etter kraftige innstramninger hos utgiver Electronic Arts. Nå er det bekreftet at utviklingen av det ambisiøse skytespillet The Crossing er lagt på is.

– Vi fikk uventede finansielle utfordringer for noen måneder siden, og ble nødt til å legge utviklingen av The Crossing død. Siden den tiden har vi begynt å fokusere på andre veldig gode prosjekter, sier Arkane-sjef Raphael Colantonio i en kommentar til Joystiq.

Han fortsetter:

– Jeg kan ikke kommentere The Crossing særlig mye, annet enn å si at vi har en veldig morsom demo (veldig, veldig morsom).

The Crossing er et førstepersons skytespill som skulle blande enspillergameplay og flerspillergameplay på en helt ny måte. En- og flerspillermodus skulle blandes når historiespillere (som enten spilte alene eller i kooperativt modus) plutselig måtte kjempe mot "skirmish players" på nettet, i ulike deler av spillet.

Dessuten kunne nettspillere gå inn i historieoppdrag og ta over figurer som vanligvis ville blitt styrt av datamaskinen, for å gi historiespillerne en større utfordring.

The Crossing ble visstnok utviklet delvis i samarbeid med Valve, som nå har brukt et lignende konsept i sitt Left 4 Dead.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden