Troika legger ned virksomheten

I den siste tiden har det gått rykter om at utvikleren av Vampire The Masquerade: Bloodlines har lagt ned virksomheten. Nå er disse bekreftet.

For omtrent en måned siden kom de første ryktene om at Troika Games hadde blitt tvunget til å legge ned virksomheten, og i går ble de endelig bekreftet av Leonard Boyarski, en av selskapets tre grunnleggere. I en e-post til Fallout-nettstedet No Mutants Allowed sa han dette:

- Som mange av dere allerede har hørt, har Troika sagt opp alle sine ansatte og er i ferd med å stenge dørene, etter at vi ikke har klart å sikre oss inntektsbringende utgivelsesavtaler for fremtidige prosjekter. På dette tidspunktet har vi ikke bestemt oss for om vi vil prøve å bygge opp Troika Games igjen for fremtidige prosjekter, eller om Troika rett og slett bare vil slutte å eksistere.

Videre takket han alle tilhengerne som har gitt dem støtte opp gjennom årene, og alle de ansatte Troika nå har måttet gi slipp på (de fleste av disse har allerede funnet andre jobber i spillindustrien). Troika sitt siste produkt var Vampire The Masquerade: Bloodlines, men i den siste tiden hadde de også jobbet på flere andre prosjekter, inkludert et post-apokalyptisk rollespill.

Akkurat det var det nok mange som ønsket seg fra Troika Games. De tre grunnleggerne, Tim Cain, Leonard Boyarski og Jason D. Anderson, stod nemlig bak det første Fallout-spillet da de jobbet hos Interplay; et spill som fremdeles har tusenvis av tilhengere verden over.

Troika har alltid vært en utvikler med høye ambisjoner og et ærlig ønske om å lage gode, dype og interessante spill, og det er akkurat denne typen spillutviklere vi dessverre ser færre og færre av i dagens spillindustri. Derfor håper vi at de tre grunnleggerne prøver å bygge opp selskapet igjen, og at dette ikke blir det siste vi hører fra Troika Games.

Siste fra forsiden