X-COM-skaper med 3DS-spill

Turbasert Ghost Recon?

Skaperen av strategiklassikeren jobber for Ubisoft.

Julian Gollop er en av de store veteranene i spillindustrien, med klassikere som Chaos, Laser Squad og X-COM-serien på rullebladet. Nå har han røpet at han jobber med et turbasert spill i stil med de gamle X-COM-spillene. Det nye spillet skal bli en lanseringstittel for Nintendos neste håndholdte konsoll, 3DS.

Er dette X-COM-skaperens nye prosjekt?

– Utgiverne er livredde for alt med turbaserte mekanismer. De mener det er for nisjebasert. Men jeg jobber nå med et turbasert, taktisk rollespill som vil være en lanseringstittel for 3DS. Takket være Advance Wars, Fire Emblem og Final Fantasy Tactics ser det ikke ut til at de turbaserte spillene er helt døde. I alle fall ikke på Nintendos håndholdte maskiner, sier han.

Uttalelsen kom i kommentarfeltet til en artikkel om det nye XCOM-spillet på nettstedet GamaSutra. Der hadde han også følgende å si om forsøket på å gjenopplive den klassiske serien med et førstepersons skytespill:

– Personlig ville jeg ha gått for et turbasert system, men ingen spurte meg.

Hva hans eget spill angår, har internettdetektivene funnet ut at han jobber for Ubisofts utviklerstudio i Sofia. Ubisoft har allerede fortalt at de jobber med et 3DS-spill som heter Tom Clancy’s Ghost Recon: Lead the Ghosts, som ser ut som et turbasert spill (på skjermbildene). Dette kan med andre ord være prosjektet Gollop jobber med.

Siste fra forsiden