Sniktitt

Forza Horizon 3

Tut og kjør i Australias «outback»

Forza Horizon 3 er dobbelt så stor som sin forgjenger, men beholder den gode kjørefølelsen.

LOS ANGEES (Gamer.no): Når det kommer til bilspill tok jeg førerkortet i Mario Kart-skolen. Det betyr at jeg liker å kjøre med klampen i bånn, ta krappe håndbrekksvinger og høre brummingen fra motoren idet jeg seiler forbi samtlige motstandere. Derfor har de langt mer seriøse Forza Motorsport-spillene alltid virket litt avskrekkende, men Forza Horizon 3 ser ut til å være mer min greie.

Microsoft og Playground Games hadde mye å vise fram da de på E3 skulle demonstrere alt det herlige de har å by på i Forza Horizon 3.

Bli med til vakre Australia

Jeg kan bekrefte at jeg vant over jeepen under helikopteret.
Microsoft

For å skape så mye variasjon som mulig i spillopplevelsen går turen denne gangen til Australia. Utviklerne lover at dette er største lekeplassen i et Forza Horizon-spill noensinne, proppfull av ulike omgivelser, utfordringer og terreng spillerne kan bryne seg på.

– I ett enkelt ord: Mangfold. Det var noe vi følte vi måtte gi spillerne våre. Man kan kjøre rundt i timesvis og oppdage nye ting, samtidig som det lar oss skape nye kjøreopplevelser. Svært få av oss har kjørt nedover stranda, gjennom en skog, over elver. Det er en del av det som gjør Horizon spesielt og vi ville øke det så mye som mulig, forteller Ralph Fulton fra Playground på spørsmål om hvorfor valget falt på Australia.

Mens Fulton gestikulerer og forklarer kjører Lamborghini-en på skjermen foran oss fra en strand badet i sollys til en asfaltert vei i et forstadsområde. Dette er høyoppløselig bilporno. Motoren slipper fra seg et saftig drønn idet bilen begynner å kjøre i sirkler rundt på asfalten. Dekkene piper og røyken flyr.

Vi blir bedt om å legge spesielt merke til skyene på himmelen, som ble filmet i Australia i fjor sommer, forteller Fulton. Dette er for å gi spillverdenen en følelse av å være virkelig dynamisk og organisk. Joda, det ser jaggu lekkert ut. Australia virker å være det perfekte valget for en skikkelig biltur.

Denne gangen er du sjefen

I tidligere spill har man vært en deltager på Horizon-festivalen, en bilfestival som flytter seg fra sted til sted og lar bilførere bryne seg på mange ulike utfordringer. Nå er det du som er sjefen for festivalen. Målet er å gi festivalen fotfeste i Australia, og det gjør du selvfølgelig ved å kjøre bil så godt og så rått som mulig.

Å kjøre bil er ikke like lett hele tiden. Heldigvis kan man spole tilbake.
Microsoft

Du tar de store beslutningene som påvirker festivalen: Når den skal utvides, når du skal bygge nye knutepunkter og hvilke arrangementer som skal være en del av opplegget. Spillkartet er stappfullt av ikoner som peker til ulike typer innhold, alt fra vanlige bilkappløp til stunt-evenementer der du konkurrerer om poeng. Det skal visstnok ta hundrevis av timer å bli ferdig med alt. Med «Horizon Blueprint»-funksjonen kan du tilpasse og forandre samtlige av arrangementene utviklerne har laget.

Hvor du kjører, hvor langt du skal kjøre, tid på dagen, værforhold, hvilke biler som får være med og eventuelle deltagerbegrensninger kan tilpasses slik du vil. Alt dine venner lager selv blir automatisk lagt inn i din utgave av Forza Horizon 3. Slik blir det mer innhold av. Det er derimot bare halvparten, sier Fulton.

– Den andre halvparten er at det lar deg lage og dele unikt gameplay. Blueprint lar deg lage utfordringer som du kan sende til andre spillere, men du setter vanskelighetsgraden ved å fullføre den selv. Disse vil automatisk dukke opp i spillet mens du spiller og du kan velge å ta imot utfordringene om du vil eller ikke.

Les også
Anmeldelse: Forza Horizon 3

Til og med musikken kan tilpasses dine ønsker. Playground har utvidet musikkvalgene fra tidligere spill og lagt til flere radiostasjoner etter feedback fra spillerne. Det er også mulig å legge din egen musikk inn i spillet gjennom Groove Music-applikasjonen.

Hvis du vil kan du også tilpasse alt i bilen din.
Microsoft

Helsprø stunts og høy fart

Alle disse sosiale medier-greiene er jo vel og bra, men hvordan er det egentlig å spille Horizon 3? Ganske bra, forsåvidt. Både før og etter presentasjonen bak lukkede dører hos Microsoft fikk jeg muligheten til å bryne meg på et par av Horizon-festivalens utfordringer. Den første var et enkelt kappløp mot andre spillere i det nyeste av de nye sportsbilene som deretter ble avløst av et nytt kappløp i en svær monster-truck ned til stranda. Så ble det hele avsluttet av en konkurranse mot en jeep som hang fra et helikopter.

Følelsen av fart og bilens tyngde kommuniseres effektivt med både lyd og bilde. Jeg kan praktisk talt kjenne vannplaningen i kroppen idet jeg kjører gjennom en elv som krysser veien foran meg. Når ting blir sitt mest hektiske kan det derimot være litt vanskelig å få med seg all informasjonen på skjermen, men så lenge man følger kjørelinjen pleier ting å ordne seg.

«Ring meg når du skal til stranda!».
Microsoft

Er du uheldig kan du bruke tilbakespolingsfunksjonen til å rette opp i eventuelle feil du kan ha gjort. Eller i mitt tilfelle: gjøre nøyaktig samme feil to ganger på rad.

Konklusjon

Ifølge Playground er dette det mest sosiale Forza Horizon-spillet de har laget. Alt kan tilpasses, justeres og finpusses til sitt ypperste før du deler det med dine venner over Xbox Live. Du vil også se andre førere kjøre rundt i spillverdenen sammen med deg, og du kan ansette folk fra vennelisten din til å være en del av mannskapet ditt. Ting kan fort bli ensom i en så stor verden, men det virker som Playground har tatt høyde for dette.

Fra et rent teknisk standpunkt er spillet nydelig, med skikkelig stemningsettende musikk og en kjørefølelse som sitter fra det øyeblikket du dytter inn gassen. Takket være «crossplay»-funksjonen kan PC- og Xbox One-spille på lag, uavhengig av plattform.

Med så mye å gjøre og tilpasse ser det ut til at Forza Horizon 3 vil by på flere hundretalls timer med innhold.

Forza Horizon 3 slippes til Windows og Xbox One 27. september, 2016.

Gira på mer innhold fra årets E3?
På våre E3-sider finner du nyheter, inntrykk sniktitter fra årets messe »

Siste fra forsiden