Twinsen gjenoppstår på mobil

Klassiske Little Big Adventure relanseres på torsdag.

EA/Adeline

Om du spilte PC-spill på nittitallet er sjansene store for at du husker Little Big Adventure-serien. Spillene bød på fargerike og sjarmerende eventyr i store og åpne miljøer, og skiltet med en særegen grafikkstil og en spennende blanding av action og eventyr.

Twinsens første eventyr

I det originale Little Big Adventure spiller du Twinsen, som sliter med nattesøvnen. Du drømmer nemlig stadig at verden om kort tid vil ødelegges. Når du tar kontakt med den diktatoriske lederen Dr. FunFrock for å fortelle om drømmene dine blir du imidlertid sperret inne på lukket avdeling.

Dermed må du rømme, finne ut hvor marerittene kommer fra, og – om det er mulig – redde verden fra en sikker undergang.

Torsdag denne uken relanseres det første Little Big Adventure-spillet på iOS og Android. Den nye versjonen skal være svært trofast mot originalutgaven, men har et grensesnitt tilpasset trykksensitive skjermer.

Nyversjonen har blitt utviklet av DotEmu, som tidligere har lansert klassikere som Another World, The Last Express og R-Type for mobile plattformer.

Om du foretrekker å spille på PC kan du selvsagt fortsatt kjøpe PC-versjonen, både hos DotEmu og GOG. Den versjonen er oppdatert for å fungere med dagens maskinvare og operativsystemer.

Siste fra forsiden