Twitter er alt du trenger for å spille dette eventyret

Vil du klare å overleve natten?

Shutterstock, Ysbrand Cosijn og skjermdump av Twitter

Engelskmannen Terence Eden har skrevet et choose your adventure-spill for den sosiale plattformen. Wnd, som spillet heter, tar spillerne med på et kort eventyr der man skal flykte fra flere skumle skapninger, eller kanskje kjempe mot dem.

Spilleren blir presentert med en melding. Ut ifra den meldingen får man to valg man kan gjøre ved å gå til neste Twitter-konto. Hvert valg man tar påvirker historien videre.

Historien begynner med «A dreadful start», eller «En fryktelig start». «De er her! Å, Gud! De har funnet deg!» lyder den første meldingen.

Skjermdump fra Twitter.

Her har man valget mellom å løpe eller å gjemme seg. Vi avslutter der for ikke å røpe resten av historien. Det er faktisk mulig å avslutte historien etter kun to valg, men smerten ved valget sies å være ubeskrivelig. Skulle man være så uheldig å velge feil, er det bare å trykke tilbake. Men det er jo juks, ikke sant? Gud! De har funnet deg!» lyder den første meldingen.

Inspirasjon

Eden har skrevet et blogginnlegg der han forklarer litt om prosessen med å lage Wnd. Han opprettet totalt 23 Twitter-kontoer for å skape historien. Ettersom Twitter har en grense på to kontoer per IP-adresse, ble han nødt til å mikse og trikse for å få det til. Hver og en av dem tilpasset med navn, beskrivelse og bilde tilhørende historien. Fordelen med å ha alt i Twitter, er at brukerne ikke trenger å forlate siden, eventuelt mobil-appen, for å ta del i historien.

Inspirasjonen kom blant annet fra en annen Twitter-bruker, Melina Seckington, som tvitret sin egen historie ved forrige Halloween. Eden tenkte at det kanskje kunne vært mer interessant hvis spillerne fikk ta valgene selv.

Spillet er også en hyllest til den originale «Choose your own adventure»-bokserien startet av Edward Packard og R.A. Montgomery. Den første boken ble utgitt i 1979, og serien består nå av over 180 titler.

Hvis Wnd viser seg å være en suksess, ser ikke Eden bort fra at han vil lage flere lignende tekstbaserte eventyr for Twitter.

– Men da vil jeg trenge en god del flere Twitter-kontoer, avslutter han.

Så er spørsmålet om du klarer å overleve, eller ender opp som nattens gilde.

Siste fra forsiden