Ubisoft dropper «online pass»-satsingen sin

Bruktspillhindringen legges død etter Assassin's Creed-oppstyr.

Nå dropper Ubisoft kontroversiell bruktordning.
Ubisoft

Utgiverhuset Ubisoft velger å skrote hele sin «online pass»-satsing, som de kaller Uplay Passport, etter å ha fått pepper for måten systemet ble håndtert i nyutgitte Assassin's Creed IV: Black Flag. Det er selskapet selv som melder om endringen i sin blogg.

Et system i endring

Til venstre: Uplay passport – Til høyre Ubisoft.

«Online pass»-ordningen er et fenomen som først dukket opp i den nåværende konsollgenerasjonen, og Ubisoft har ikke vært alene om å presse gjennom initiativet. Tanken er at et nytt spill har en nøkkelkode i spillesken som man plotter inn for å få tilgang på ekstra innhold. Kjøper man spillet brukt må man betale for det samme innholdet.

Også konkurrenter EA, Activision og Warner Bros. har fått mye pepper for sin tilnærming til det som virker å være et forsøk på å styrke bruktspillsalget. Førstnevnte droppet sin ordning tidligere i år – resten opererer fremdeles med modellen.

Alle får Assassin's Creed-tillegg

Grunnen til at Ubisoft nå plutselig legger konseptet bak seg er reaksjonene i etterkant av Assassin's Creed IV: Black Flag-lanseringen tidligere denne uken. De som kjøper spillet ferskt får en unik mulighet til å snakke med andre spillere via en tilleggsapplikasjon kalt Edward's Fleet, samt en del annet krimskrams til både flerspiller- og enspillerdelene.

Assassin's Creed IV: Black Flag blir vendepunktet for ordningen.

– Vi hører opp dere, og forstår at mange er bekymret for at kun noen spillere har tilgang til dette. Derfor fjerner vi kostnaden for Uplay Passport-nedlastingen for Black Flag, sier Ubisoft mens de strammer pianotråden om nakken på ordningen.

I tillegg lover utgiveren nå at det er kroken på døra for ordningen. Ingen kommende titler fra Ubisoft skal bruke passopplegget.

Utsettelser i fleng

Ubisoft sliter forøvrig med å pumpe ut spillene for tiden. For et par uker siden ble storspillet og nestegenerasjonsalibiet Watch Dogs utsatt til neste år. Samme uke fikk kjørespillet The Crew en lignende melding.

Vår anmelder var lunken til spillet.

Torsdag kveld kom samme melding om Obsidian-utviklede South Park: The Stick of Truth. Spillet skulle egentlig komme ut like før jul, men er nå flyttet til mars.

Les også
Anmeldelse: Assassin's Creed IV: Black Flag

Assassin's Creed IV: Black Flag fikk ikke trampeklapp fra oss i Gamer.no. Vår anmelder synes ikke spillet gjør nok nytt, og mener serien har stagnert. Spillet ble sluppet til Xbox 360 og PlayStation 3 29. oktober. En Wii U utgave slår følge med Windows og PlayStation 4 mot slutten av november, mens Xbox One ikke blir å finne før neste år.

Les også: Anmeldelse av Assassin's Creed IV: Black Flag
Les også: Skuffende salgstall for Rayman: Legends og Splinter Cell: Blacklist

Siste fra forsiden