Skuffende salgstall for Rayman: Legends og Splinter Cell: Blacklist 

Nå forventer Ubisoft å gå i underskudd.

Rayman Legends solgte ikke så bra som forventet.
Ubisoft

Flere store Ubisoft-spill har solgt dårligere enn forventet i år. Dette forteller Ubisoft selv i et investormøte som er tilgjengelig for allmuen (via CVC).

Salgstapere

Sam Fisher er ikke fornøyd med salgstallene heller.

I investormøtet kom det skuffende salget frem etter et spørsmål rundt Ubisofts nedjustering av forventet resultat for 2013.

– Vi har spill som vi i dag forventer at kommer til å selge lavere enn vi ventet da vi presenterte våre første salgsmål, forklarer toppsjef Alain Martinez.

Særlig trekker han frem Spliter Cell: Blacklist og Rayman: Legends som to titler som ikke greide å perfeksjonere telemarknedslaget i år.

Av de to spillene Ubisoft trekker frem som salgstapere er særlig Rayman: Legends verdt en nærmere titt. Opprinnelig var plattformspillet tenkt som et spill kun til Nintendo-konsollen Wii U, men Ubisoft valgte å utsette spillet tidlig i år for å få det ut på alt som kan krype og gå av konsoller.

Forbereder seg på underskudd

Denne karen stakk av med salgstallene.

Dette har vært en laber kvartalsrapport for Ubisoft. I tillegg til å rapportere om lavere salgstall enn forventet måtte utgiveren se seg nødt til å utsette to av sine største titler, kjørespillet The Crew og høstens nestegenerasjonalibi, Watch Dogs. Siden begge spillene nå ventes etter utgangen av finansåret – som går fra april til april – påvirker dette det forventede salgsresultatet.

Nå belager Ubisoft seg på et underskudd, etter å ha hatt klokkertro på å gå i overskudd i år. Siden de dystre rapportene har selskapets aksjekurs sunket med 25 prosent, noe som de neppe er superfornøyde med i hovedkvarteret i Rennes.

Les også: Ubisoft har flere storspill på tapeten
Les også: Labre ZombieU-tall svekket troen på Wii U

Siste fra forsiden