Ubisoft - Yves Guillemot

Ubisoft-sjefen går ned i lønn etter svake resultater

Yves Guillemot sier fra seg rundt 3,2 millioner kroner.

Ubisoft

Ubisoft-toppsjef Yves Guillemot får litt mindre gryn å rutte med i år. Det etter at han selv valgte å kutte sin egen lønn, som følge av svake resultater for selskapet.

Som Axios først oppdaget sier Guillemot fra seg 310 607 euro, eller omtrent 3,26 millioner kroner, av det han skulle få utbetalt i år. Det tilsvarer omtrent en tredjedel av hans planlagte lønn, som nå blir på 6,56 millioner pluss aksjeutbytte.

I en uttalelse til Axios bekreftet Ubisoft at det var Guillemot som frivillig tok beslutningen.

– Dette er en personlig beslutning av Yves Guillemot, som han tok med tanket på at selskapet ikke har nådd de økonomiske målene det offentlig hadde gått ut med, sa en talsperson for Ubisoft.

Utvikleren bak serier som Assassin's Creed og Far Cry har hatt nok et tøft år. Selskapets driftsresultat falt med 14 prosent, mens salg av spill falt med fem prosent.

Ved siden av det økonomiske aspektet vil deler av pengene Guillemot har gitt avkall på gå med på å rydde opp i selskapets interne problemer. Omfattende anklager om trakassering og kjønnsdiskriminering dukket først opp for to år siden, men tross løfter om bedring skal prosessen ha gått svært langsomt.

Ubisoft sliter også på utviklersiden.
Nyversjonen av Prince of Persia: The Sands of Time utsatt igjen »

Siste fra forsiden