Ubisoft-«svindelnøklene» ble kjøpt på Origin med falske kreditkort

EA fortalte Ubisoft om de stjålne nøklene.

Ubisoft, Shutterstock (dean bertoncelj)

Over helgen fikk flere spillere en rekke Ubisoft-spill fjernet fra Uplay-kontoene sine. Far Cry 4 virker som den mest aktuelle kandidaten, men andre spill fra utgiveren skal også ha blitt fjernet. Som vi skrev i går fortalte Ubisoft at de deaktiverte en rekke spillnøkler som var gjenstand for svindel, men utdypet ikke hva slags svindelmetode det var snakk om.

Nå vet vi litt mer. Ifølge Game Informer forteller Ubisoft at nøklene kommer fra EAs Origin-butikk, og at det i praksis er snakk om stjålne nøkler. Nylig skal en drøss spillnøkler ha blitt skaffet med kredittkortsvindel, og så blitt solgt videre på nettet.

Nøklene skal ha blitt svindlet ut av Origin.

– Disse nøklene kan ha blitt deaktivert. Kunder som har blitt rammet burde ta kontakt med utsalgsstedet der de kjøpte nøklene, sier Ubisoft.

EA bekrefter Ubisofts uttalelse.

– En rekke spillnøkler for Ubisoft-produkter ble kjøpt fra Origin med kredittkortsvindel, for så å bli solgt videre på nettet. Vi identifiserte de uautoriserte nøklene og tok kontakt med Ubisoft, forteller EA i en svært lik uttalelse til Game Informer.

Med andre ord er det snakk om stjålne nøkler.

Bra håndtering av Ubisoft?

Siden nyheten om deaktiveringen av spillnøklene i går har det haglet i vårt kommentarfelt. Leserne våre virker svært delte i om Ubisoft har håndtert dette på riktig måte.

– Det er jo faktisk helt greit. Fordi det er sånn loven er. Hvis du kjøper tyvgods uten å vite det, så blir produktet fratatt deg og sendt tilbake til eier. De har ingen obligasjoner til å gi deg noe for dette, skriver «Julebrus».

Andre synes Ubisoft godt kunne ha håndtert dette på en bedre måte, og forteller at det kan være vanskelig for forbrukere å skille de ekte nøklene fra de stjålne.

At nøkler er så lette å misbruke har vært et problem for andre også.
Wadjet ville gi bort The Blakcwell Deception, men måtte stoppe tilbudet »

Siste fra forsiden