Feature

Ukens nettutgivelser

Denne uken får vi eventyr, bingo og postapokalyptisk kaos.

Denne uken er ikke direkte proppfull av store spillutgivelser på nettet, men vi har heldigvis fått litt snadder å sette tennene i.

Wii og DSi

Har WiiWare-utgivelsene blitt mye mindre spennende i det siste? Denne uken har vi kun fått et spill som heter Bingo Party Deluxe, hvor du får spille med opp til fire spillere (eller datamotstandere) i blant annet 75-Ball Bingo og 90-Ball Bingo. Virtual Console har imidlertid fått en klassiker denne uken, nemlig det kritikerroste japanske rollespillet Final Fantasy III for SNES.

Bingo Party Deluxe (Wii).

På DSiWare har vi fått tre spill denne uken. Først ut er Artic Escape, et hjernetrimspill hvor du må hjelpe en gjeng pingviner å flykte fra en gal professor. Handlingen sees ovenfra, og du må hjelpe pingvinene å unngå tynn is og andre farer i de snødekte miljøene. DSi-spill nummer to er Castle Conqueror, som er et strategispill hvor målet er å overta fiendens slott (virkelig?). Etter hvert slag får du kort som du kan bruke til å oppgradere evnene dine eller få nye egenskaper. Sist ut på den snart utdaterte håndholdte plattformen er 5 in 1 Mahjong. Du skal selv få gjette hva det dreier seg om.

Slam Bolt Scrappers (PS3).

PlayStation Network

På PlayStation 3 har vi fått Slam Bolt Scrappers, som ser ut til å være en rimelig unik og spenstig blanding av slåssing og hjernetrim. Her må du plukke opp fargede blokker og matche dem for å lage eksplosive våpen, som så skyter på motstandernes våpensystemer. Du kan spille med opp til tre venner i samarbeidskampanjen, eller kjempe mot dem i konkurransemodus. Forsvar jordkloden mot «sjarmerende» fiender fra det ytre rom og gigantiske monstre.

Enigmo (PS3, PSP, PC, Mac og iPhone).

Vi har også fått tre «minis»-spill for PS3 og PSP. Først ut er Enigmo, som fra før av er ute for PC, Mac og iPhone (og har en oppfølger på Mac og PC). Dette er et hjernetrimspill der du må bruke ulike verktøy på skjermen for å sørge for at en stadig strøm av væsker som vann, olje og lava kommer dit de skal.

Pix'n'Love Rush (PS3, PSP, iPhone).

Neste «minis»-utgivelse er Pix'n'Love Rush, som allerede har gjort stor suksess på iFormatene. Dette er et todimensjonalt plattformspill inspirert av klassikerne fra åtti- og nittitallet, og det skilter med herlig retrografikk og et lydspor bestående av «chip»-musikk. Målet er å gjøre det så godt som mulig i løpet av fem minutter, og underveis får du flere varierte brett og minispill med unike utfordringer.

Mini Squadron (PS3, PSP, iPhone, Android og Palm).

En annen lommeformat-suksess er Mini Squadron, som finnes på iFormatene, Android og Palm. Dette er et sideskrollende arkadeskytespill hvor små fly kjemper om makten i luften. For å vinne må du mestre Immelman-loops og andre modige manøvre. Spillet inkluderer flerspiller, har over femti forskjellige fly og syv forskjellige typer våpen.

Vi tar også med at PlayStation 1-spillet Street Fighter Alpha 2 nå kan lastes ned for PSP og PS3. Her får vi klassisk 2D-slåssing fra Japan. Hele ukens oppdatering finner du på PlayStation-bloggen.

Xbox 360

Ukens eneste 360-spill er Full House Poker, som ikke er tilgjengelig i Norge.

Goin' Downtown (PC).

PC

Vi starter PC-runden med Goin' Downtown, et pek-og-klikk-eventyrspill som foregår i 2072 og følger den middelmådige og frustrerte politimannen Jake. En dag kommer han over en bevisstløs kvinne i en bakgate, og når han får liv i henne finner han ut at hun har mistet hukommelsen. Dette er begynnelsen på et stort eventyr, hvor Jake oppdager at han har potensialet til å bli en ekte helt, og at kjærlighet kan redde liv. Vi loves et enkelt kontrollsystem, logiske og sofistikerte gåter og en historie med mye spenning og sort humor.

Post Apocalyptic Mayhem (PC).

Post Apocalyptic Mayhem har i alle fall et navn som lover godt. Dette er et racingspill der du får sette deg bak rattet på tungt ombygde kjøretøyer og bruke alle midler for å komme først i mål. Alle kjøretøyene kommer utstyrt med tre forskjellige våpen som du kan bruke til å sabotere for motstanderne, men som vanlig må du regne med at de gjør sitt beste for å gjengjelde tjenesten. Spillet er tilgjengelig på Steamog Direct 2 Drive (men også Direct 2 Drive-versjonen bruker Steam).

Cloning Clyde (PC og Xbox 360).

Steam har også fått Cloning Clyde, et plattform/hjernetrimspill som opprinnelig ble lansert for Xbox Live Arcade for noen år siden. Cloning Clyde foregår i en sprø tegnefilmaktig verden, og lar deg spille som en rekke muterte variasjoner av Clyde, hver med sine egne unike egenskaper. Blant annet kan du spille som «Chicken-Clyde», «Frog-Clyde» og «Sheep-Clyde». Spillet lar deg dessuten velge mellom hundrevis av Clyde-kloner.

Toy Cars (PC).

Neste spill ut er Toy Cars, et bilspill hvor du ser handlingen ovenfra. Spillet har tydeligvis hentet en god del inspirasjon fra Codemasters-klassikeren Micro Machines, for her kjører du lekebiler rundt på biljardbord, i barnerom og andre steder i huset. Du kan selv velge hvor mye du vil betale (minimum én dollar).

Karate Master Knock Down Blow (PC).

Vi tar også med Karate Master Knock Down Blow (litt av et navn). Dette er et todimensjonalt slåssespill som visuelt minner om Street Fighter-spillene, men her får du ingen superangrep og spesialbevegelser. Spillet fokuserer nemlig på realisme, og i mange av kampene må du dessuten følge offisielle regler. Du får også trene fyren din opp i dojoen.

Battle Isle 2 (PC).

Good Old Games varter som vanlig opp med litt nostalgi. Battle Isle Platinum inkluderer Battle Isle 1 (samt Data Disk 1 og Battle Isle '93), Battle Isle 2 (inkludert Titan's Legacy), Battle Isle 3 og det til nå siste Battle Isle-spillet, Incubation (inkludert Wilderness-oppdragene). Og som om ikke det var nok, får vi History Line 1914-1918 på kjøpet. Battle Isle-spillene er futuristiske strategispill av beste sort, med et enkelt og elegant regelsett og et kontrollsystem alle kan lære. Men på tross av at spillene er svært nybegynnervennlige, leverer de massevis av herlig dybde.

BeGone (web).

Gratisutgivelser

Takket være Unity-motoren settes det stadig nye standarder for hva som får plass i nettleseren, og BeGone er et spennende flerspillerskytespill med heftig 3D-grafikk. Spillet minner litt om Counter-Strike, og skilter med lagbasert action for spillere fra hele verden.

Cardopard Box Assembler (web).

Mer nettlesermoro finner vi i Cardboard Box Assembler. Spillet bør ikke bare testes på grunn av den kule musikken, men også det stilige og uvanlige gameplayet. Det er kort fortalt et 2D-plattform/hjernetrimspill klistret på en 3D-kube, og i stedet for å navigere deg gjennom forskjellige skjermer navigerer du deg rundt på kuben. Veldig artig konsept (og du skjønner hvorfor på det tredje nivået).

Det er konkurransetid på nettstedet TIGSource, og denne gangen fikk brukermiljøet beskjed om å lage spill med temaet «versus». Nå kan du laste ned det de har laget, og stemme på de spillene du synes er best.

Flere nettutgivelser finner du som vanlig ved å følge lenken til forrige ukes artikkel.

Siste fra forsiden