Feature

Ukens nettutgivelser

Denne uken har vi blant annet fått Torchlight til Xbox 360.

Antallet ukentlige utgivelser varierer veldig, og mens vi tidligere i år har hatt noen uker med tonnevis av spill, har denne uken vært rimelig rolig.

Wii og DSi

Uken sparkes i gang med WiiWare-utgivelsen Lilt line. Dette er et rytmeactionspill som vil «forvirre sansene dine og rocke sjelen din», ifølge utviklerne. Målet er å holde seg på banen mens du følger rytmen til spillets 16 bits dubstep-lydspor. Vi loves femten nivåer med musikalsk racing og prisvinnende lyd. Spillet finnes også på iPhone.

Wii har også fått et læringsspill som heter Successfully Learning Mathematics Year 3. Noe for meg, tror jeg.

Lilt line (Wii og iPhone).

DSi har fått tre utgivelser. Go Series: Earth Saver er et spill hvor du, ikke overraskende, må redde jorden. Store meteorer er på vei mot planeten vår, men du har et romskip og kraftige eksplosiver. Du må lande på meteorene og plassere eksplosivene slik at meteorene sprenges i så små biter at de brenner opp i atmosfæren.

Spill nummer to på DSi er Shapo er et hjernetrimspill der du må plassere ut ulike typer objekter på en vekt, samtidig som du passer på at den holder seg i balanse. Sist ut er Beauty Academy, hvor du spiller en magiker som må drive skjønnhetssalong.

Torchlight (PC, Mac og Xbox 360).

Xbox 360

Ukens Xbox 360-utgivelse er Torchlight, et actionrollespill i Diablo-stil. Her foregår handlingen i hulesystemene under en gruvelandsby, og disse er selvsagt fulle av monstre og skatter som bare venter på eventyrere som deg. Til å hjelpe deg i de datagenererte omgivelsene har du et kjæledyr, som ikke bare dreper fiender, men også kan selge tingene du samler opp for deg, og forvandle seg til langt farligere vesener ved å spise fisk. Torchlight finnes forøvrig også på PC og Mac.

Back to the Future: The Game (PC, Mac, iPhone og PS3)

PlayStation Network

PlayStation 3-eiere har endelig fått tilgang på den første episoden av Telltales Back to the Future-serie. Her får du kontroll over Marty McFly, som opplever at den tidsreisende DeLorean-bilen kommer tilbake uten Doc. Dermed må Marty legge ut på en reise i tid og rom (mest tid) for å redde den eksentriske professoren. Dette er et tradisjonelt eventyrspill, og for mer informasjon kan du lese anmeldelsen av den tidligere lanserte PC-utgaven.

Doodle Pool (iPhone, Android, Wave PSP og PS3)

Vi har også fått et «minis»-spill for PSP og PS3 denne uken. Dette er Doodle Pool, et biljardspill med «håndtegnet» grafikk. Spillet er allerede ute på diverse mobilformater, og kan skilte med amerikansk «8 ball», «9 ball» og britisk «8 ball». For en eller to spillere.

Eiere av PSP og PS3 kan også laste ned PSX-spillet Tomb Raider III, mens nostalgiske PSP-folk kan laste ned Baseball Stars Professional, League Bowling og Super Sidekicks for NeoGeo Station. Som vanlig finner du hele PSN-oppdateringen på PlayStation-bloggen.

Risk Factions (PC, Xbox 360 og PS3).

PC og Mac

Uten å fortelle det til noen har Electronic Arts lansert Risk Factions på Steam. Risk er et strategisk brettspill hvor spillerne forsøker å erobre verden ved å bygge opp hærer og ta over hverandres territorier. Factions innfører fem ulike grupper å velge mellom, hver med egne styrker og svakheter. Det loves også helt nye kart å krige på, en god slump humor og en spillverden som ikke tar seg selv så veldig høytidelig. Spillet er ute for Xbox 360 og PS3 allerede.

Avadon: The Black Fortress (Mac).

Så tar vi turen over på Mac, hvor rollespillveteranene i Spiderweb Software har lansert sitt nyeste prosjekt. Spillet heter Avadon: The Black Fortress, og vi loves en enorm verden å boltre oss i, fire ulike figurklasser, samt et fritt gameplay med sideoppdrag, store valgmuligheter og mange forskjellige avslutninger. Som vanlig med Spiderwebs spill, sees handlingen fra et isometrisk synspunkt. Avadon kommer til PC på et senere tidspunkt.

The Network (PC).

Neste spill er The Network, som beskrives som et romskytespill der du aldri skyter en eneste kule. Handlingen sees ovenfra, og foregår i abstrakte miljøer fulle av geometriske former. Mens du spiller vekker moderskipet ditt til live mindre romskip, som du kan sende rundt for å ta knekken på fiendene.

Den indiske utvikleren Phantasm Games har lansert sitt første spill, et strategispill ved navn Armored and Dangerous. Dette er et flerspillerfokusert spill hvor du må lede stridsvogner i kamp mot andre spillere.

The Timebuilders: Pyramid Rising (PC).

Liker du enkle strategispill kan du ta en titt på The Timebuilders: Pyramid Rising, hvor du må bygge landsbyer i oldtidens Egypt. Tilhengere av «skjult objekt»-spill kan forøvrig ta en titt på en større oppsummering av februars utgivelser i denne sjangeren, hos Adventuregamers.

Som vanlig tar vi med litt nostalgi. Good Old Games har nemlig relansert det gigantiske åpen verden-rollespillet Might & Magic VII, samt strategispillet Heroes of Might & Magic IV (inkludert to ekspansjoner). Spillene skal fungere på nye operativsystemer, og har ikke irriterende kopibeskyttelse.

Link Dead (PC).

Gratisutgivelser

Candles er et førstepersons grøsserspill som ser ut til å minne litt om Amnesia. Handlingen foregår i et mørkt hus med demoniske monstre. Spillet bruker Unity-motoren og ble laget i løpet av ti uker.

I plattformspillet Cactus McCoy spiller du en cowboy som har blitt forvandlet til en levende kaktus. Nå må du navigere deg gjennom en serie sideskrollende westernmiljøer for å få orden på sakene igjen.

Ellers kan vi ta med at det har kommet en ny versjon av Link Dead. Dette er et flerspillerorientert, sideskrollende spill fra skaperen av det ultrapopulære Soldat, og her kjemper de teknologisk avanserte übermen mot supersterke mutanter.

Det var faktisk alt vi fant denne uken, men sjekk forrige ukes oppsummering for flere nettdistribuerte spill.

Siste fra forsiden