Feature

Ukens nettutgivelser

Ukens nettutgivelser

Pirater, cowboyer og tegneseriehelter er noe av det vi har å by på i dag.

Her er ukens samling digitale godterier, og som vanlig starter vi på Microsofts boks.

Comic Jumper (Xbox 360).

Xbox 360

Dette er nok en uke hvor Xbox Live Arcade kun har fått én utgivelse. Dette er Comic Jumper, hvor vi spiller superhelten Captain Smiley. Han kan «hoppe» inn i ulike tegneserier, og handlingen foregår i både 2D og 3D. Du må både skyte og slåss med nevene.

Microsoft har også lansert noen Game Room-spill for Xbox 360 og PC. Disse er arkadespillet Konami GT, Private Eye for Atari 2600, samt Body Slam! Wrestling og Sharp Shot for Intellivision.

Ferrari: The Race Experience (PS3).

PS3 og PSP

Hovedattraksjonen på PSN må sies å være PS3-spillet Ferrari: The Race Experience. Dette er et bilspill (selvfølgelig), som byr på høy realisme. Men takket være tre vanskelighetsgrader («arcade», «assisted» og «simulation») skal det være tilgjengelig for alle. I forhold til sin forgjenger, Ferrari Challenge, skal det by på nye baner og modeller (inkludert 458 Italia og 599XX).

Ace Armstrong Vs. The Alien Scumbags (PS3 og PSP).

Vi har også fått et par «minis»-spill for PSP og PS3. Først ut er Ace Armstrong Vs. The Alien Scumbags, som er et sideskrollende romskytespill der du må ta knekken på drittsekker fra det ytre rom. Vi loves pen, tegneserieaktig grafikk og massevis av nivåer og «bosser».

Urbanix (PS3 og PSP).

Så har vi Urbanix, som minner litt om det klassiske arkadespillet Qix. Her spiller du en bulldoser som må lage veier og «gjerde inne» land, slik at du gradvis kan forandre et naturområde til en by. PSP-eiere kan også laste ned Sega-rollespillet Phantasy Star Portable 2. Mer info om ukens PSN-oppdatering finner du på Sonys blogg.

The Westerner (Wii og PC).

Wii og DSi

Les også
Fra Perfect Dark til Patchwork Heroes

Den eneste utgivelsen på WiiWare er The Westerner, et humoristisk og fargerikt eventyrspill som opprinnelig ble lansert på PC i 2004. Spillets hovedperson , Fenimore Fillmore, kommer til et lite sted hvor mesteparten av befolkningen lever under tyranniet til en mektig kvegfarmer. Fenimore bestemmer seg for å hjelpe de stakkars bøndene. Som forventet i en klassisk western-historie blir han naturligvis hodestups forelsket i farmerens niese, som mot sin onkels vilje jobber som lærerinne på den lokale skolen.

Datamine (DSi).

Wii-eiere kan imidlertid også ta en titt på Rival Turf, på Virtual Console. Jeg trodde Nintendo hadde relansert det som var av gamle 2D-slåssespill nå, og derfor kunne konsentrere seg om litt andre sjangre, men tok tydeligvis feil.

På DSi har vi fått en håndfull utgivelser. Først ut er Datamine, et arkadeactionspill der du styrer en liten robot gjennom 100 ulike miljøer for å splitte og plukke opp små bobler. Underveis kan du oppgradere egenskapene dine.

Neste spill er Match Up, en ny og visstnok rimelig eksplosiv utgave av det klassiske hukommelsesspillet der du må «åpne» kort som ligger med bildesiden ned, for å finne par. Sist ut er Thorium Wars, et tredimensjonalt skytespill der du styrer en rekke ulike stridsmaskiner i kamp mot futuristiske fiender.

Axel & Pixel (PC og Xbox 360).

PC

På PC begynner vi med Axel & Pixel, som kom ut på Xbox 360 i fjor. Dette er et pek-og-klikk-eventyr med surrealistisk og vakker grafikk, som omhandler en maler som er fanget i et drømmelandskap sammen med hunden sin. Her får du oppleve 24 unike kapitler fordelt på fire sesonger, og utviklerne lover mengder av utfordrende nøtter, og tre kjøretøybaserte minispill.

Protogalaxy (PC).

Så har vi et spill som heter Protogalaxy. Fæle og mektige romvesener har nesten klart å underlegge seg hele galaksen, og du og din flåte er menneskehetens siste håp. I dette romskipspillet blandes action, hjernetrim og eventyr i én pakke, og du må bruke realistisk fysikk for å løse oppgavene dine og ta knekken på fiendene. Opp til fire spillere kan samarbeide om jobben.

Rulers of Nations (PC).

Strategispillet Rulers of Nations: Geo-Political Simulator 2 har blitt lansert i boks i andre steder i verden. Vi kan imidlertid kjøpe det fra GamersGate. Her får du ta kontroll over en ledende nasjon, og forsøke å vinne over de andre i et politisk spill om makt på verdensarenaen. Du kan spille mot datastyrte motstandere eller opp til 15 andre spillere, og kan delta i kriger (både av militær og økonomisk art), drive spionasje, og mye mer. Spillet har også en samling scenarier, som for eksempel lar deg forsøke å løse Afghanistan-krisen.

Ongaku (PC).

En litt annen opplevelse får vi i Ongaku, et rytmeactionspill med massevis av lekker 2D-grafikk. Her må du male en verden ved å poppe malingsbobler i takt med musikken. Spillet har 11 animerte nivåer, og du kan også skape egne nivåer ved hjelp av egen musikk og egne bilder (og videoer).

Trenger du mer musikalsk moro kan du teste JamParty. Dette er et actionspill der du får lage dine egne låter, og det skrytes av et kreativt og unikt gameplay.

Laserbrain (PC).

Så, litt mer hjernetrim. I Laserbrain spiller du en kunstig intelligens som må renske unna korrupte datakjerner. Nøyaktig hvordan spillet fungerer sliter jeg litt med å forstå, men det kombinerer timing, nøyaktighet og problemløsning på det utviklerne mener er en unik måte. Enda mer hjernetrim finner du i Trinkit Supreme, hvor du må manipulere blokker. Spillet skal være lett å lære, men vanskelig å mestre.

Conquest (PC, Mac og Linux).

Uken har også hatt litt mer strategi å by på, i form av Conquest. Dette er et turbasert strategispill for PC, Linux og Mac, hvor spillerne tar turene sine samtidig (online). Her må du lede styrkene dine til seier på slagmarken, samtidig som du posisjonerer spionsatelitter for å finne ut hvor fienden befinner seg. Spillingen skal gå kjapt unna, men spillet skilter med tilfeldig genererte kart for å holde varigheten oppe. Liker du managerspill og basketball, kan du ta en titt på DDS Pro Basketball 2, som ser ut til å være basketballens svar på Football Manager.

Så, noen skjult objekt-spill: King Arthur, Column of the Maya og Zuzu & Pirates.

Miner Wars (PC).

Du kan også ta en titt på to spill som er lansert i betaversjoner, nemlig flysimulatoren A-10C Warthog og det Descent-aktige actionspillet Miner Wars (som blant annet skilter med fullstendig ødeleggbare miljøer). Vi kommer nok til å nevne disse i større detalj når fullversjonene lanseres. Ta også en titt på Iron Cross, en omfattende utvidelse for Hearts of Iron II.

Golden Axe II (PC).

Dette har vært en fin uke for nostalgi. Sega har nemlig lansert en ny porsjon nedlastbare spill, som for øyeblikket kun befinner seg på GamersGate (men utvilsomt kommer til Steam og andre portaler etter hvert). Spillene kan kjøpes i én pakke eller hver for seg.

Icewind Dale (PC).

I alfabetisk rekkefølge får vi slåssespillet Alien Storm, det skrollende skytespillet Bio Hazard Battle, hjernetrimspillet Columns III, plattformspillet Decap Attack, delfin-actioneventyrspillet Ecco: The Tides of Time, actionspillet ESWAT: City Under Siege, arkadespillet Flicky, slåssespillet Golden Axe 2, rollespillet Sword of Vermillion, samt slåssespillet Virtua Fighter 2. Alle spillene er for Mega Drive.

Mer nostalgimoro finner vi i det kampfokuserte Infinity Engine-rollespillet Icewind Dale: Complete Collection, som du kan kjøpe hos GOG.

Pirates of New Horizons (PC).

Gratisutgivelser

Pirates of New Horizons er et fargesprakende actioneventyr hvor du spiller rompiraten Annah på jakt etter skatter og eventyr. Spillet inkluderer både hjernetrim, slåssing og plattform-moro. Utviklerne har nå lansert en gratis prototypeversjon som du kan teste, og når du er ferdig håper de at du gir dem tilbakemeldinger som de kan bruke under utviklingen av den kommersielle fullversjonen.

The Goonies (PC).

Ta også en titt på en uoffisiell nyutgave av retroklassikeren The Goonies (her er det snakk om den europeiske utgaven, ikke det japanske NES og MSX-spillet). I dette plattform/hjernetrimspillet må du få spillfigurene til å samarbeide for å komme videre, takket være en rekke smarte nøtter. Nyutgaven har oppdatert grafikk og lyd.

Trenger du mer plattformspill kan du teste Babel, et 2D-spill der du kan flippe verdenen for å komme dit du vil. Og helt til slutt kan du teste den nettbaserte hjernetrimmeren Box. Merkelig sak.

Det var alt vi hadde denne uken, men sjekk forrige ukes oppsummering hvis du vil ha mer digital (og, for øyeblikket, momsfri) hygge.

Siste fra forsiden