Feature

Ukens nettutgivelser

Her er ukens dose nedlastbar moro, med alt fra zombier til magiske pokerspillere.

Får du ikke sett fotballkampen i kveld? Kanskje smerten kan døyves av et nytt lass nettdistribuerte spill.

Dead Rising 2: Case 0 (Xbox 360).

Xbox 360

Ukens Xbox Live Arcade-utgivelse er en litt merkelig sak. Dead Rising 2: Case 0 er nemlig en prolog til butikkspillet Dead Rising 2. Case 0 foregår to år før hovedspillet, og gir oss en mulighet til å bli kjent med den nye hovedpersonen, Chuck Greene. Handlingen foregår i en støvete småby utenfor Las Vegas, hvor Greene må finne alle delene til en motorsykkel slik at han kan stikke av fra byens zombie-innbyggere med livet i behold. Spillet ser ut til å være rimelig likt fullversjonen av Dead Rising 2 (utenom det faktum at det er mye kortere og foregår i mer begrensede omgivelser).

Ellers har Microsoft, som vanlig, lansert en liten haug av gamle spill for sin virtuelle spillehall, Game Room (også tilgjengelig på PC). Ukens utvalg er arkadespillet Super Basketball, samt Atari 2600-spillene A Game of Concentration, Boxing og Super Breakout.

Alien Breed: Impact (PC og PS3).

PS3 og PSP

PS3-eiere kan nå laste ned Alien Breed: Impact, som også finnes på PC (og er en videreføring av Alien Breed: Evolution på Xbox 360). Med dette spillet forsøker Team 17 å gjenskape suksessen til de klassiske Alien Breed-spillene fra nittitallet. Her må du kjempe deg gjennom futuristiske miljøer fulle av ekle romvesener ute etter å tygge deg i stykker. Handlingen sees ovenfra, og fokuset er på action. Impact-versjonen har blant annet en ny prolog.

The City That Dares Not Sleep (PC og PS3).

Ellers har årets siste Sam & Max-sesong dukket opp på PS3 og PC denne uken. I The City That Dares Not Sleep terroriseres New York av Max, som for anledningen har blitt et mutert kjempemonster med skarpe tenner og slimete tentakler. Hæren planlegger å bruke missiler for å kvitte seg med utysket, mens Sam forsøker å klekke ut en ekstremt ulogisk plan for å redde sin lille venn.

Vi får også en kraftig nostalgidose denne uken. Det originale Tomb Raider er nemlig tilgjengelig for PSP og PS3, og med tanke på hvor viktig dette spillet var for actionspillenes utvikling bør du ta en titt. Mech-spillet Front Mission 3 er også tilgjengelig, for de som vil lade opp til seriens nyeste lansering.

Caterpillar (PC, PSP og PS3).

Så noen minis-spill for PSP og PS3. Actual Crimes: Jack the Ripper er nok et skjult objekt-spill, hvor du må løse mysteriet rundt den uhyggelige engelske drapsmannen. Paper Wars: Cannon Fodder er en videreutvikling av iPhone-spillet Crap of Defense (som utviklerne selv promoterte som tidenes dårligste spill), og er et spill i «tower defense»-skangeren. Vi har også fått et hjernetrimspill som heter Caterpillar, hvor målet er å fjerne matchende brikker for å hindre en gjeng insekter i å komme i mål (spillet finnes også på PC). Sist ut er DynoGems/Tehra: Dark Warrior Bundle, en samlepakke med to spill.

Hele PSN-oppdateringen finner du, som vanlig, på PlayStation-bloggen

Fishie Fishie (Wii).

Wii og DSi

WiiWare har fått ett nytt spill denne uken. Det heter Fishie Fishie, og gir deg rollen som en fisk. Målet er å spise så mye som mulig, så raskt som mulig. Spillet har en rekke forskjellige moduser, inkludert historiemodus, fotballmodus, fang stjernen-modus og overlevelse. Du kan spille alene eller sammen med tre venner.

10 Second Run (DSi).

Wii-eiere kan også laste ned NeoGeo-spillet Samurai Shodown III, som er – du gjettet riktig – et slåssespill. Jeg skulle likt å vite hvor stor prosent av Virtual Console-spillene som hører til denne sjangeren.

Så, noen DSi-spill. I 10 Second Run spiller du en strekmann som må fullføre korte (men vanskelige) hinderløyper i en 2D-verden. Jazzy Billiards er et biljardspill (9-ball) med jazzmusikk i bakgrunnen. Takket være de to skjermene får du se biljard i både 2D og 3D samtidig. My Farm er, ifølge Nintendo.no, en «bondegårdsimulator med fokus på å parre dyr». Sykt. Where's Wally? The Fantastic Journey Travel Pack 2 er nok et spill hvor du må studere skjermbildet for å finne den bebrillede dusten Wally.

PC

Drawn: The Dark Flight (PC).

Vanligvis ignorerer jeg de mange spillene som hver uke dukker opp på «casual»-portaler som BigFishGames, men denne uken har oppfølgeren til den versle perlen Drawn: The Painted Tower dukket opp på fiskeportalen. Drawn: The Dark Flight fortsetter historien om Iris, som kan bringe tegningene sine til live ved hjelp av magi. Du må utforske både tegningene og den «virkelige» verdenen for å redde henne fra en ond konge. Spillet leverer massevis av gåter som må løses, inkludert noen virkelige hjerneknekkere.

Medieval Battlefields (PC).

Neste spill er Medieval Battlefields, et enkelt, turbasert strategispill for opp til åtte spillere. Her må du rekruttere soldater, erobre byer for å sikre økonomien og overta slott for å bygge opp militærutstyr. I tillegg til PC-utgaven kommer spillet også til Mac (6. september), samt ulike i-formater.

Zombie Pirates (PC).

Mer enkel strategi får vi i Zombie Pirates, hvor du må hjelpe Smilin' Jack O'Hurlihan, Esmeralda og Dr. Theopolis overvinne Gruesome George og hans hær av zombiesjørøvere. Vi loves massevis av slag, en spennende historie og fargerik presentasjon. Spillet lanseres i to utgaver, og «samlerutgaven» kan skilte med mer innhold.

Fantasy Poker: Sylvenia (PC).

Så, litt kortspill. Fantasy Poker: Sylvenia er et spill som blander poker og samlekortstrategi. Vinn ved hjelp av veddemål, magi og strategi, og oppgrader helten din slik at du kan overvinne enda mektigere motstandere senere. Opp til 32 spillere kan delta over nettet.

PC-eiere har også fått den nye Sam & Max-episoden, som jeg skrev om i PS3-delen.

Cossacks: Back to War (PC).

Hvis du er sulten på litt nostalgisk moro, kan du jo ta en titt på sanntidsstrategispillet Cossacks: Back to War, som dukket opp på Steam denne uken. Eller originalutgaven av spill nummer to i Serious Sam-serien, som du finner på GOG. Nostalgiske Mac-folk kan laste ned Airline Tycoon Deluxe og Northland fra GamersGate.

Gratisutgivelser

Spillmakere elsker å lage spill for de mest utenkelige systemer, og Howard Glitch er et spill for Youtube. Her ser du en serie videoer, og underveis kan du gjøre ulike valg ved å klikke på skjermen. Dette er med andre ord en slags «choose your own adventure»-Youtube-film.

New World (PC).

Et langt mer tradisjonelt spill er New World. Dette er et strategispill der du må utforske en ny, tilfeldig generert verden. Litt som Colonization, med andre ord.

Er du mer lysten på ren action, kan du teste The Hive. Dette er et sideskrollende actionspill av den gamle skolen, med massevis av fiender som må drepes.

Litt web-spilling må vi også ha med, for å redde deg fra Farmville og alle de andre grusomhetene du finner på Facebook. Dream Tower er et lekkert lite plattformspill, mens Little Protectors er et nytenkende spill i Tower Defense-sjangeren. Ta også en titt på plattform/gåteløsningsspillet Doooors, hvis du føler at du trenger å svi av noen hjerneceller i dag.

Flere spill kan du lese om i forrige ukes artikkel, som blant annet har litt snadder for de som liker meitemarker.

Siste fra forsiden